Чотири причини, чому вікна треба закривати шторами

25.08.2024   23:40    738

Штори відіграють не останню роль у захисті житла.

Найбільшого результату можна досягти, якщо повісити на карниз світлі, а краще зовсім білі полотнища. У наші дні цю роль успішно виконують тюль або органза. Такий вибір дає змогу одночасно використовувати щільні кольорові гардини, що захищають від сонця і підкреслюють переваги інтер’єру.

Однак іноді в житті виникає ситуація, коли вікна виявляються абсолютно «голими». Розповімо, чим це загрожує господарям будинку.

Останні новини:  Як вдвічі продовжити термін горіння свічки

Медики пояснюють, що з відсутністю штор може значно зменшитися добова норма нічного відпочинку. Ранній світанок різко скорочує рівень мелатоніну — речовини, що відповідає за якість сну, тож виникає тривожність і знижується стійкість до стресів.

У багатьох чутливих натур особистий простір, відкритий на загальний огляд цілодобово, неусвідомлено викликає відчуття сильного дискомфорту, особливо якщо квартира розташована на першому поверсі. Такий стан може стати нав’язливим і навіть призвести до справжньої депресії.

Прихильники вчення фен-шуй радять обов’язково закрити вікно шторами, інакше можна залишитися зовсім без засобів до існування. «Неодягнені» віконні прорізи сприяють витоку фінансових потоків із сім’ї.

Останні новини:  Ці три знаки Зодіаку найбільш звабливі і палкі

Забобонні люди впевнені, що «голі» вікна не зможуть повноцінно захистити житло від негативної енергії, особливо якщо вона цілеспрямовано використовується проти вас злісною і заздрісною людиною. У цьому разі домочадцям загрожують хвороби, невдачі в справах і засмучення на особистому фронті.