В Україну ненадовго повернеться спека: якою буде погода з 26 серпня

25.08.2024   11:06    604


На вихідних 24-25 серпня погоду в Україні диктуватиме антициклон, тому переважатиме мінлива хмарність, а з понеділка на українців знову чекатиме спека.

Про це в коментарі Фактам ICTV розповіла синоптик Українського гідрометцентру Олена Палагнюк.

Погода в Україні на 7 днів

За її словами, з понеділка в Україні очікується денна спека до +35-38 °C. Проте триматиметься вона недовго.

До кінця наступного тижня в температурному сенсі все буде стабільно – по всій Україні вночі термометри показуватимуть +14-20 °C (у південній частині України – до +23 °C), а вдень +26-32 °C.

– Тобто сильної спеки вже не буде, для літа цілком нормальна температура. Ситуація в атмосфері не буде стійкою – у більшості областей антициклон, який впливав на погоду у вихідні 24-25 вересня, поступиться атмосферному фронту, тож чекаємо на опади, пов’язані саме із проходженням цього фронту. Він буде рухатися із південного сходу і поширюватиме свій вплив на більшу частину областей України, – наголошує Олена Палагнюк.

Отже, в середу вдень короткочасні грозові дощі пройдуть у південних, східних областях та на Прикарпатті, а в четвер та п’ятницю, 29-30 серпня, із подальшим просуванням фронту очікуємо, що дощитиме у більшості областей країни.

Останні новини:  В Україні пенсіонери можуть отримати значні штрафи: про що необхідно пам’ятати

– На 1 вересня опадів в Україні поки що не прогнозуємо. І, відповідно, якщо фронт вже пройде, то й 2 вересня теж буде без опадів, – підсумувала синоптикиня Олена Палагнюк.

Пожежна небезпека в екосистемах

24-26 серпня в Україні, крім Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Погода на 25-26 серпня

Також очікується невелика хмарність, без опадів, лише на півдні Криму місцями короткочасний дощ та гроза. Вітер переважно північно-східний, 3-8 м/с.




Температура у північних та західних областях вночі +13-18 °C, вдень +29-34 °C; на решті територій вночі +17-22 °C, вдень сильна спека +35-38 °C.

Останні новини:  Грози та дощі накриють Україну 12 вересня: прогноз погоди

Прогноз погоди на 27-28 серпня

27 серпня вночі без опадів, вдень у південних, східних областях та на Прикарпатті, а 28 серпня вночі у східних областях, вдень в Україні місцями прогнозується короткочасний дощ, гроза.

Температура вночі коливатиметься в межах +14-20 °C (у південній частині до +23 °C), вдень +26-32 °C.

Консультативний прогноз на 29 серпня – 2 вересня

29 серпня на більшій частині території України, а 30-31 серпня у західних регіонах місцями прогнозуються короткочасні дощі та грози. 30 серпня дощитиме і в південних областях.

Останні новини:  Українські абітурієнти масово відмовляються від бюджетних місць: що відбувається

1-2 вересня в Україні без опадів. Температура вночі +14-20 °C, вдень й +27-33 °C.


chasdiy.org