Як зварити густе яблучне повидло без води за 15 хвилин

26.06.2024   23:41    343

З дитинства всім знайомий смак ароматного та смачного варення з яблук. Приготувати ніжне та густе повидло, щоб згадати смак дитинства, може будь-хто. Особливих складнощів у цьому немає. Крім цього, є швидкий спосіб приготування, з яким впорається навіть кулінар-початківець.

Як зварити яблучне повидло

Для початку потрібно підготувати фрукти та нарізати їх на шматочки. При цьому не варто знімати шкірку, оскільки вона буде природним загусником.

Останні новини:  Цей сирник з яблуками довго не затримується

Ще один секрет якісного продукту полягає в тому, що яблука не повинні темніти. В цьому випадку повидло вийде гарного кольору. Допоможе у цьому лимонний сік. Достатньо невеликої кількості.

При варінні не потрібно додавати воду, варення має варитися у власному соку. Але до цього яблука треба на ніч засипати цукром.

Останні новини:  Кабачкові рулетики зникають з тарілки за 5 секунд

Бажано брати інгредієнти 1 до 1, щоб повидло було густим та смачним.

Варити краще яблучну заготівлю у широкій ємності. Як тільки воно закипить, слід проварити його ще 4 хвилини, а потім зняти пінку і вимкнути. Так треба повторити ще двічі.

При цьому вдруге треба акуратно підсипати цукор, перемішуючи його, щоби нічого не підгоряло. Саме такий підхід забезпечує густоту без тривалого уварювання.

Останні новини:  Як приготувати картоплю з апетитною скоринкою: простий рецепт

Також шматочки фруктів слід злегка розім’яти, але не можна допустити, щоб усе перетворилося на однорідне пюре або м’якуш сік. Після цього треба 4 хвилини проварити продукт, а потім дати йому охолонути. Тільки після цього можна переливати варення у банки.


uapress.kyiv.ua