В якому віці потрібно обов’язково перевірити свій рівень холестерину?

29.06.2024   22:00    219

Лікарі нагадують, що підвищений холестерин не має явних симптомів, тому перевірка його рівня абсолютно необхідна в певному віці.

У Великобританії дослідницький проект Flora ProActiv показав, що багато дорослих людей ніколи не перевіряли свій рівень холестерину: серед людей віком від 35 до 44 років таких виявилося майже 46%, а серед тих, хто старше 55 років – 19%. Коментуючи ці дані, автори дослідження заявили, що вони викликають серйозне занепокоєння, оскільки проблема підвищеного рівня холестерину посилюється з віком і частіше зустрічається у людей старше 40 років.

Останні новини:  Лікарка пояснила, чому здорові звички можуть не допомагати

Вчені констатують, що в певному віці потрібно обов’язково перевіряти свій рівень холестерину, оскільки підвищений холестерин (якщо такий є) часто не проявляється помітним погіршенням самопочуття, а його перші помічені симптоми можуть означати, що в організмі вже виникли важкі патологічні зміни. Визначити вміст холестерину дозволяє аналіз крові.

“Всім дорослим людям важливо знати свої показники вмісту холестерину, але особливо після 40 років”.

Останні новини:  Високий кров’яний тиск: що включити до раціону для його зниження

Представники Національної служби охорони здоров’я (NHS) відзначають, що своєчасне виявлення проблеми високого холестерину може допомогти запобігти серцеві захворювання і погіршення при діабеті. За словами медиків, поліпшити показники вмісту холестерину можна всього за два-три тижні, змінивши раціон і спосіб життя.


dailynews.kyiv.ua