В автомайстерні розкрили, чому машина з роками втрачає потужність двигуна

26.06.2024   10:00    410

У цій ситуації необхідно брати до уваги відразу кілька важливих моментів. По-перше, заявлені виробником динамічні характеристики і потужність силового агрегату в основному завжди завищені. Це не стосується абсолютно всіх розробників ТЗ, але стосується більшості з них. Відповідні дані неодноразово підтверджувалися різними незалежними тестами з повністю справними і новими автомобілями без колосального пробігу і супутніх несправностей.

По-друге, не можна забувати, що заявлені виробником показники потужності, а також динаміки здебільшого досягаються тільки за ідеальних умов (залито якісний бензин або солярку, всі агрегати справні та відсутні помилки на ЕБУ, немає сильного зустрічного або бокового вітру, шини розігріті та присутнє якісне дорожнє покриття). В інших ситуаціях автомобіль показує лише 70-85% від прописаних на папері характеристик.

Останні новини:  Volkswagen презентував оновлений Golf R

Крім того, не потрібно забувати, що оптимальна потужність, яка заявляється виробником, видається лише за певних обертів роботи двигуна. В інших же ситуаціях мотор генерує значно менше кінських сил і крутного моменту. До речі, у атмосферних двигунів діапазон оборотів помітно менший порівняно з сучасними турбомоторами, де оптимальна віддача відбувається практично в усьому діапазоні роботи силового агрегату за відсутності несправностей.

Не можна забувати і про те, що будь-який агрегат з часом зношується, що відповідним чином відбивається на його характеристиках. Так, якщо машина експлуатується досить довго, то можна спостерігати, що початкові заявлені показники не досягаються, а повноцінна віддача становить не більше 60-70%. Якщо за автомобілем і зовсім не стежать, то потужність може впасти навіть удвічі, що відповідно позначиться на його динаміці.

Останні новини:  Названо найнадійніші німецькі автомобілі останніх 10 років

Останнє, на що необхідно звернути увагу, – це своєчасне обслуговування машини, а також заправка якісним паливом. Дуже часто ТЗ починає втрачати характеристики, якщо забитий паливний або повітряний фільтр. Окремо хочеться нагадати, що потужність втрачається і при зміні погодних умов. Занадто вологе повітря сприяє тому, що віддача силового агрегату падає. Те ж саме можна сказати і про занадто високу температуру. Найімовірніше, багатьом автолюбителям доводилося спостерігати, як увечері після спекотної жари двигун на машині ніби починав дихати вільніше і додавалася динаміка.





wheel-news.com

Останні новини:  Канадська компанія Roshel побудує в Україні завод з виробництва бронетехніки Senator