Чотири причини, чому на дачі не росте малина

29.06.2024   01:00    224

Малина може мати кілька причин, які для неї достатні, щоб перестати рости. Якщо їх вчасно виявити, кущі почнуть активно розростатися та давати щедрий врожай ягід. Експерти назвали чотири причини, чому.

Малина, як і інші рослини, потребує певних умов для активного росту та плодоношення. Помилки в догляді призводять до проблем з її вирощуванням. Експерти розповіли про чотири причини, чому малина може перестати рости на ділянці.

Останні новини:  Як боротися зі шкідниками на грядках за допомогою кропиви

Тінь. Малина належить до рослин, які люблять сонце. Ділянка в затінку не буде сприятливо впливати на ріст та плодоношення.

Відсутність добрив. Потрібно підживлювати малину. Навесні під кожен кущ вносьте по відру перегною. Після літа таке добриво точно буде до вподоби малині.

Відсутність опори. Малина хоча й росту міцною рослиною, але вона одночасно залишається ніжною. Підв’язуйте її пагони при потребі, щоб вони не ламалися від вітру. Гілки з ягодами особливо потребують уваги.

Модний сорт. Краще висаджувати місцеві та перевірені. Вони точно адаптовані під умови вирощування та кліматичні особливості.

Останні новини:  Як за допомогою солі почистити праску

Це чотири основні причини, чому малина може перестати рости. Якщо гілки поламані, потрібні сили на відновлення. Якщо відсутні поживні речовини, з чого рослина повинна набирати силу на ягоди та ріст. Якщо потрібне сонце, а вона росте в тіні, умови вирощування порушені. Якщо все зробити правильно, малина точно буде радувати врожаєм.

Останні новини:  Косметологи назвали головну помилку при боротьбі з акне