Штраф 425 гривень: кому потрібно терміново міняти водійські права

27.06.2024   05:31    1513

 

Заміна водійських прав для українців не є частою процедурою. Зазвичай водії звертаються до сервісного центру МВС за новими правами, якщо втратили або пошкодили старі. В інших випадках права не змінюють до закінчення терміну дії, який зазвичай становить 10 років. Але іноді права потрібно міняти терміново, щоб уникнути штрафу.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 8 травня 1993 року №340, водії повинні міняти свої права, якщо змінюються їх особисті дані, такі як ім’я, прізвище або стать. Якщо поліція зупиняє ваш автомобіль і виявляє, що ці дані в документах не актуальні, вас можуть оштрафувати на 425 гривень за порушення частини 1 статті 126 Кодексу України про правопорушення. Часто це стосується жінок, які змінили прізвище після одруження. Їм дається 10 днів на зміну документів.

Останні новини:  Rivian анонсував п’ять нових моделей

Щоб обміняти водійські права, треба піти до ближчого сервісного центру МВС. Візьміть з собою старий водійський документ, паспорт і документ, який підтверджує зміну ваших особистих даних. Також потрібно мати копію ідентифікаційного номера (ІПН) і квитанцію про сплату 243 гривень за послуги. Медична довідка форми 083/о не потрібна в період дії воєнного стану в країні.

vnedorozhnik.net.ua

Останні новини:  У мережі показали унікальний купе ЗАЗ