«Путін – неадекватний». Зеленський поставив діагноз «мирному плану» Москви

15.06.2024   16:39    320

Російський диктатор Володимир Путін, розуміючи, що завтра відбудеться Саміт миру, почав розмови про новий ультиматум під сирени, обстріли та вбивства цивільних людей. Таку заяву зробив Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24.

«Знов таки, він неадекватний. Або він не розуміє, що відбувається, що він заявляє, а паралельно йдуть ракетні удари. Тобто, або він не контролює ситуацію, або він неадекватний: говорить про мир, а реально він пропонує сьогодні всім війну», – заявив президент України.

Останні новини:  В Україні скасували книгу скарг і пропозицій

На його думку, саме обличчя Путіна зараз символізує нацистську ідеологію. Щоправда, багато світових лідерів досі не погоджуються з цим.

«Є деякі скептики в світі, вони кажуть: це не зовсім ще нацизм, ще така хвиля не почалася. Я вважаю, а для чого нам всім чекати, коли почнеться ця хвиля? Я вважаю, що нацизм вже прийшов, і тепер він має обличчя Путіна», – наголосив Зеленський.

Також український президент додав, що ті держави, які сьогодні на боці Путіна – вони не поважають міжнародне право: «Більшість країн світу на боці України, на боці життя, не тому що вони обирають Україну чи іншу державу, вони просто поважають міжнародне право».

Останні новини:  Україну накриє потужний антициклон: прогноз синоптика 

До слова, президент Володимир Зеленський заявив, що так званий ультиматум Путіна для «мирних переговорів» з Україною не відрізняється від попередніх його «пропозицій». Зеленський пояснив, що Путін хоче загарбати як окуповані, так і не окуповані Росією українські території.

Зазначимо, що нова заява Путіна пролунала напередодні Глобального саміту миру у Швейцарії, який відбудеться 15-16 червня. На нього мають приїхати представники урядів усіх континентів. Путін своїм так званим ультиматумом для початку «мирних переговорів» має на меті зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Останні новини:  Українська компанія представляє свій наземний безпілотник «Равлик» на Eurosatory 2024


expert.in.ua