Otokar представляє автономний транспортний засіб ALPAR: нове «технологічне диво» в безпілотній сфері

21.06.2024   17:39    411

Автомобіль ALPAR вирізняється серійним гібридно-електричним двигуном і модульною електронною інфраструктурою, що забезпечує безшумну роботу, що має вирішальне значення для успіху місій розвідки та спостереження. Ця особливість у поєднанні з низьким тепловим та акустичним ефектом робить ALPAR ідеальним для невидимих ​​операцій. Крім того, його здатність дистанційно керувати та автономний режим «слідуй за мною» підвищують його маневреність та мобільність на бездоріжжі, порівнянну з бойовими броньованими машинами та легкими танками.

Призначення

Розроблений як універсальна платформа, ALPAR можна розгортати в різних сценаріях місій. Він може працювати як головна машина або виконувати підтримку пілотованих машин і піхотних підрозділів. Обладнаний для місій спостереження та розвідки, ALPAR може транспортувати та розгортати безпілотні літальні апарати (БПЛА) та безпілотні наземні транспортні засоби (UGV), що дозволяє збирати розвідувальні дані в режимі реального часу. З точки зору вогневої потужності, він може нейтралізувати позиції противника, такі об’єкти, як укриття та будівлі, а також транспортні засоби супротивника завдяки основній гарматі або керованим ракетам, які служать елементом прямого вогню та підтримки.

Останні новини:  У Болівії повідомляють про військовий переворот

ALPAR також відмінно справляється з різноманітними автономними місіями, такими як:

  • патрулювання;
  • спостереження за кордоном;
  • транспортування міні-UGV і безпілотників.

Він відіграє вирішальну роль у виявленні цілей і матеріально-технічній підтримці, зокрема як носій боєприпасів, автономний транспортний засіб постачання, у місіях боротьби з безпілотниками (C-UAS) і місіях електронної боротьби (EW).

Останні новини:  Китайський зонд привіз на Землю проби ґрунту зі зворотної сторони Місяця

Оснащення

Він пропонує 360° ситуаційну обізнаність, ним можна керувати на відстані до 5 км через радіостанцію MIMO (у межах прямої видимості та за межами прямої видимості) із шифруванням AES128/256, а також він має вдосконалене супутникове підключення для операцій за межами прямої видимості (BLOS). За відсутності сигналу GNSS ALPAR може визначати свій маршрут, здійснювати навігацію за маршрутними точками та виконувати патрульні місії. Його функції ідеально підходять для місій конвою. Він також здатний:




«спілкуватися» з іншими безпілотними засобами, такими як БПЛА та USV (безпілотні надводні апарати);

  • має функцію повернення на базу;
  • 2D і 3D LIDAR-картографію;
  • може виявляти перешкоди і змінювати маршрут;
  • вдосконалені системи допомоги водієві (ADAS).
Останні новини:  КНДР відправить інженерні війська на війну в Україну

ALPAR втілює бачення Otokar щодо майбутнього автономних бойових машин, пропонуючи надійне та гнучке рішення для сучасних викликів на полі бою. Його презентація на Eurosatory ознаменувала поворотний момент в інтеграції автономних і дистанційно керованих технологій у сучасні військові операції.


wheel-news.com