В Eurostat повідомили, в яких європейських країнах найвищі ціни

21.06.2024   19:00    489

Найвищі ціни в Європі — в країнах з високим рівнем життя

В деяких країнах Європи спостерігається значно нижчий рівень цін на товари і послуги, необхідні для обслуговування домогосподарств.

В Eurostat повідомили, в яких європейських країнах найвищі ціни

Фото: Unsplash

Найвищі ціни для обслуговування домогосподарств в країнах Європи зафіксовано у Данії. В цій країні рівень відповідних цін вищий середнього по єврозоні на 143%. Такі статистичні дані за 2023 рік у четвер, 20 червня, оприлюднили експерти Eurostat.

Вони вказали, що трохи дешевше мати житло Ірландії та Люкспембурзі. Там майже однаковий рівень цін на товари і послуги, необхідні для життя, в Ірландії — 142% від середнього рівня та Люксембурзі — 135% від середньоєвропейського показника витрат домогосподарств. У той же час, найнижчі показники зафіксовано в Болгарії і Румунії — 60% від середнього показника, а також в Польщі — 66%.

В Eurostat зазначили, що в країнах ЄС також різні ціни на ті самі товари.

Останні новини:  КНДР відправить інженерні війська на війну в Україну

«Один з найбільших цінових розривів демонструє вартість цін на алкоголь та тютюнові вироби. Наприклад, у 2023 році в Ірландії ціни на алкогольні та тютюнові вироби були у 3,2 рази вищі, ніж у Болгарії. Найнижчі ціни на алкоголь та тютюн статистика фіксує в Болгарії, Польщі, Румунії. Найдорожче купувати алкоголь і тютюнові вироби в Ірландії, Фінляндії та Данії», — вказують спеціалісти.

Останні новини:  Мелоні розкритикувала кулуарні угоди щодо вищих посад у ЄС

Вони зауважили, що така різниця в ціні здебільшого зумовлена різним податковим законодавством.

В Eurostat додали, що найдорожчі готелі в Європі у Данії, Фінляндії і Ірландії, а от найдешевше зняти номер та поїсти у ресторані — у Болгарії, Румунії, Угорщині.

Найдешевший одяг можна придбати в Іспанії, Болгарії та Угорщині. Найдорожче коштує одяг у Данії, Чехії.

Останні новини:  Північна Корея запустила майже 200 повітряних куль зі сміттям протягом ночі

Придбання побутової техніки є найдешевшим в Італії, а найдорожчим — у Франції.

Тим часом, криза в енергетиці до кінця літа призведе до підвищення цін на бакалію до 15%, а на молочні продукти — до 30%.


korrespondent.net