Універсальний крем для тортів, еклерів та бісквіту

29.06.2024   22:31    483

Цей крем виходить у мене з характерною сирною кислинкою! На відміну від крему на вершковому сирі, який більш нейтральний. Швидше за все перше, про що ви подумаєте, прочитавши заголовок, це: “Пффф! Так із крем-сиром то можна!” Але ні. І якраз відповідь на питання – будемо заморожувати кефір!

Інгредієнти:

  • 2 л. кефіру 2,5% (у мене вийшло 650 гр. маси)
  • 200 гр. вершкового масла
  • 150-200 гр. цукрової пудри
Останні новини:  Смачний рецепт кабачків з яйцями та сиром у сковорідці

Приготування:

Кефір відправляю в морозильну камеру на ніч, до повного замерзання. Коли кефір замерзне, йому потрібно дати відтанути і стекти сироватці. Для цього беру друшляк або сито (у мене сирна форма), марлю або агроволокно, а також миску, куди буде стікати сироватка.

Викладаю заморожений кефір у застелений тканиною друшляк або сито, і залишаю відставати. Цей процес може тривати різну кількість часу. Іноді я відправляю всю конструкцію в холодильник – там маса повільно тане і сироватка йде.

Вихід сирка залежатиме від конкретного кефіру. У мене вийшло близько 650 грамів. Сироватку можна просто випити, використовувати для випічки, окрошки, смузі.

Останні новини:  Смачний жульєн на сковороді: простий та швидкий рецепт

Тепер роблю сам крем. У миску відправляю розм’якшене вершкове масло і всипаю до нього цукрову пудру. Розтираю масло з пудрою. Збиваю масло з цукровою пудрою до посвітління і невеликого збільшення в об’ємі.

Якщо сирок буде холодним, крем розшарується і піде великими зернами. Потім додаю до масла кефірний сирок і збиваю крем до однорідності. Усе готово!

Останні новини:  Хрумкі кабачкові палички з сирною скоринкою


zhenskiy.kyiv.ua