Opel кидає виклик китайським електромобілям: компанія здивувала цінами на новий Frontera Electric

23.06.2024   00:23    2231

Європі потрібні доступні електромобілі, і компанія Stellantis має рішення – платформу STLA Smart. Найближчим часом на цій платформі з’являться п’ять нових моделей для європейського ринку: Citroën C3 та C3 Aircross, FIAT Grande Panda та Multipla, а також Opel Frontera. Надалі можуть бути додані інші моделі.

Напередодні було оголошено ціни на Citroën ë-C3 Aircross, а тепер настала черга Opel Frontera Electric, яка буде ще доступнішою. Згідно з заявою компанії, вартість нового Opel Frontera Electric складе менше ніж 25 000 євро, тобто нижче за Citroën.

Останні новини:  Вплив спеки на запас ходу електромобіля: висновки фахівців

Ця ціна включає акції, в той час, як ціна на C3 Aircross не враховує знижки. З урахуванням державних субсидій у Європі вартість Frontera Electric знизиться до 18 000 євро. Це робить його дуже привабливою пропозицією, враховуючи, що це компактний SUV (сегмент C) завдовжки 4,38 метра із містким багажником об’ємом 460 літрів. Для порівняння, версія з м’яким гібридом буде коштувати близько 22 000 євро.

Останні новини:  Компанія Bentley представила новий Continental GT

Opel Frontera Electric буде доступний з двигуном потужністю 113 к.с. (83 кВт) та батареєю LFP (літій-залізо-фосфат) ємністю 44 кВт-год (42 кВт-год корисних). Автономність складе близько 310 км WLTP, а зарядка до 80% займе приблизно 26 хвилин при потужності 100 кВт. У майбутньому планується версія зі збільшеним запасом ходу, яка зможе долати понад 400 км WLTP.

Замовлення почнуть прийматись у липні, а перші поставки очікуються у жовтні. Доступні будуть дві комплектації: Edition та GS. Базова версія не включає сенсорний екран, але пропонує світлодіодні фари та кондиціонер.

Останні новини:  Land Rover Defender перетворять на пікап

Основним конкурентом Opel Frontera Electric стане Citroen ë-C3 Aircross та MG ZS EV, який вже завойовує популярність на європейському ринку. MG ZS EV пропонується у двох версіях: Standard (320 км WLTP) та Long (440 км WLTP), при цьому стартова ціна становить 33 690 євро, але з поточними акціями знижується до 29 480 євро.


Аmpercar.com