Компанія Bentley представила новий Continental GT

27.06.2024   12:22    359

Модель четвертого покоління вперше з часів S2 Continental може похвалитися одинарними фарами, а їх вії виконані в манері концепту EXP 100 GT і колекційного родстера Mulliner Bacalar. Поки що розсекречена лише “заряджена” версія Speed, яка замінила потужний двигун W12 6.0 на гібридну установку Ultra Performance з бітурбо-вісімкою.

Новий Continental GT позначив вектор розвитку дизайну серійних Bentley, а у версії Speed став найпотужнішим дорожнім автомобілем марки за всю її історію. І хоча гран-турер заявлений як четверте покоління, по суті це глибока модернізація попередника, про що свідчить частка нових компонентів у 68 відсотків. Зміни внесено в шасі, оснащення салону та силову установку, яка у Continental GT Speed відтепер гібридна, на базі “бітурбовосьмірки” 4.0.

Bentley
Bentley

Двигун налаштований на віддачу 600 кінських сил і 800 Нм крутного моменту. При різких прискореннях з місця і в діапазоні середніх обертів йому на допомогу приходить інтегрований в коробку передач електромотор (190 к.с., 450 Нм). У сумі виходить 782 сили і 1000 Нм, тоді як у попереднього Speed з W12 6.0 було 659 сил і 900 Нм. Тягова батарея ємністю 25,9 кіловат-години встановлена в підполі багажника. Це поліпшило статичне розважування, причому акцент вперше зроблено на користь задньої осі (49:51).

Останні новини:  Rivian готує одразу п’ять нових електромобілів, частина з них будуть бюджетними
Bentley
Bentley

Розгін до першої “сотні” у гібрида займає 3,2 секунди замість 3,5, хоча “максималка” залишилася колишньою – 335 кілометрів на годину (показники Continental GTC Speed: 3,4 с. і 285 км/год). Динамічні характеристики підтверджені неофіційним “рекордом швидкості під водою”, який гран-турер встановив у найдовшому підводному тунелі на планеті – Ryfylketunnelen у Норвегії. З повним баком машина проїжджає 859 кілометрів, на електротязі – до 81. Акумулятор “Континенталя” підтримує зарядку з потужністю до 11 кіловат і повністю наповнюється приблизно за три години. Усе це поєднується з мехатронікою останнього покоління, об’єднаною в комплекс Bentley Performance Active Chassis.

Останні новини:  Водії можуть перестати бачити дорогу: Tesla відкликає майже всі електропікапи Cybertruck
Bentley
Bentley

Серед них – повний привід, диференціал з електронним управлінням, система векторизації тяги, яка динамічно розподіляє крутний момент між осями і колесами, активний контроль крену і нове програмне забезпечення стабілізації. Continental GT також має оновлену пневматичну підвіску з двоклапанними амортизаторами з електронним управлінням, які дозволяють окремо регулювати рівень стиснення на нерівностях. Гальма оснащені сталевими або вуглецево-керамічними дисками та 10-поршневими супортами на передній осі.

Bentley
Bentley

Зовні “четвертий” Continental GT легко впізнати за одинарними фарами, які востаннє використовували на серійних Bentley наприкінці 50-х. Тут оптика, звісно ж, матрична, зі 120 світлодіодними модулями в кожному блоці. Корму вінчають підретушовані ліхтарі, тривимірний малюнок яких має нагадувати вулканічну лаву. Для салону запропоновано нові варіанти декору: об’ємне прострочування, “затухаюча” перфорація, клаптеві вишивки та оздоблення Dark Chrome. Серед опцій – крісла Wellness з мікропідстроюванням положення тіла і вбудованою системою терморегуляції.

Останні новини:  Експерт назвав модель кращого розкішного автомобіля з коли-небудь створених
Bentley

Крім того, для моделі доступні три аудіосистеми: базова, Bang & Olufsen та аудіофільська Naim. Система клімат-контролю отримала новий сажовий фільтр, іонізатор і навчилася показувати індекс якості повітря всередині і зовні. Вдосконалено протоколи Apple CarPlay, Android Auto та Intelligent Park Assist. З’явився новий додаток My Bentley App Studio, за допомогою якого можна завантажувати потокові музичні програми, ігри, навігаційні програми та багато іншого безпосередньо в медіасистему. На майбутнє анонсована функція прогнозування сигналів світлофора, що полегшить потрапляння в “зелену хвилю”.






nnews.com.ua