Навіщо додають соду у варення: секрет, про який знають бабусі

26.06.2024   05:31    319

Харчова сода – засіб, який є майже у кожному будинку. Двовуглекислий натрій активно застосовують у побуті. Його можна використовувати і як засіб для чищення, і для полоскання горла. Незамінна сода і для деяких кулінарних цілей. Так, продукт допомагає зробити млинці та оладки більш пишними. Однак існують способи застосування двовуглекислого натрію, про які не знають навіть багато досвідчених кулінарів. Так, соду можна використовувати для приготування варення. Існують дві причини, через які засіб варто додати до десерту.

Останні новини:  Яскраві та смачні цукати з моркви

Перша причина

Іноді, як основа для варення використовуються занадто кислі ягоди або фрукти. Вирішити цю проблему багато господинь намагаються шляхом додавання великої кількості цукру. Однак через це десерт стає нудним.

Усунути надмірну «кислинку» без надлишку цукрової складової можна саме за допомогою соди. Достатньо покласти 1/4 чайної ложки на кожен кілограм ягід чи фруктів.

Останні новини:  На якому вогні гречку варять досвідчені господині

Друга причина

Сода допомагає «розварити» досить тверді кірки апельсинів та лимонів. Тому засіб допоможе при приготуванні варення з цитрусових.

За рахунок двовуглекислого натрію шкірка фруктів швидко «роз’їдається», за рахунок чого перетворюється на «кашку», яка при застиганні нагадує мармелад.

При цьому зникне гіркуватість, характерна для кірок цитрусових.


elegantwoman.kyiv.ua