Fiat скоро покаже загадкову новинку: можливо, це Panda EV

16.06.2024   07:39    246

Сarscoors публікує фотографію колеса поки що неназваної нової моделі Fiat, прем’єра якої відбудеться 11 липня – на цей день заплановано святкування 125-річного ювілею італійської марки. Журналісти припускають, що йдеться про абсолютно нову електричну Панду, концептуального провісника якої Fiat продемонстрував раніше цього року.

На фотографії зображено колесо автомобіля з диском незвичайного дизайну – такі зазвичай притаманні електрокарам. Якщо припущення Сarscoops виявляться вірними, і Fiat покаже нову Panda, то це буде найближчий родич електричного крос-хетчбека Citroen e-C3. Він побудований на платформі Smart Car, яка своєю чергою являє собою спрощену версію французької платформи CMP (Common Modular Platform).

Останні новини:  Bugatti представила новий гіперкар Tourbillon

Концепт Fiat City-car
Fiat

Дизайн майбутньої Панди буде натхненний одразу двома концертами: Fiat Centoventi зразка 2019 року і нещодавнього Fiat City-car, який показали в лютому 2024-го. Їх об’єднує спільна філософія: “функціональність ніколи не повинна існувати без задоволення”. Очікується, що Panda не тільки змінить силову установку на електричну (при цьому бензинові версії ще деякий час продовжать випускати в Італії), а й буде екологічнішою з погляду матеріалів, які використовуються в салоні.

На сьогоднішній день Fiat Panda залишається одним з найдоступніших нових автомобілів в Європі. Наприклад, у Німеччині модель можна купити приблизно за 15 тисяч євро. Раніше в компанії пообіцяли, що Панда в її нинішньому вигляді затримається на конвеєрі до 2026 року, тобто безпосередньо до переходу Fiat на випуск електрокарів, запланованого на 2027 рік.

Останні новини:  Водіїв попередили про підступний маневр, за який штрафують на 340 грн

Модель актуального покоління виробляють в італійському Помільяно. А стосовно абсолютно нової електричної Panda EV, то її складання організують на потужностях сербського заводу в Крагуєваце, перепрофільованого на складання “зелених” машин.



nnews.com.ua