Археологи знайшли дивовижні докази біблійної історії про знищення 185 тисяч ассирійських воїнів за одну ніч

20.06.2024   22:30    2961

Археологи виявили стародавню військову базу, яка може частково підтвердити біблійну історію про ангела, який за одну ніч убив 185 тисяч ассирійських солдатів, що прийшли завоювати Святу Землю близько 2700 років тому.

Стівен Комптон, археолог, використовуючи сучасні методи картографування, знайшов докази епічної битви, описаної в Біблії. Згідно з Біблією, ангел Господній обрушив свій гнів на армію ассирійців, які під проводом царя Сеннахіріма вторглися до Єрусалима, і за одну ніч убив 185 тисяч солдатів.

Останні новини:  Шукали будинок і знайшли золото: що дали розкопки Оклендського замку (фото)

Ассирійська імперія існувала з 1365 по 609 рік до н. е., і цар Сеннахірім прагнув утвердити свою політичну та економічну перевагу над маршрутами через Сирійську пустелю до Середземного моря. Вчені знайшли сцену завоювання міста Лахіш, викарбувану на стінах палацу Сеннахіріма, яка також зображувала військову базу.

Останні новини:  Китайський зонд привіз на Землю проби ґрунту зі зворотної сторони Місяця

Порівнявши зображення зі знімками місцевості 1910-х років, Комптон виявив область того ж розміру і форми, де були знайдені руїни стіни та осколки кераміки. Подальші дослідження показали, що місце було занедбане після вторгнення Сеннахіріма і залишалося таким протягом 2600 років.

“Кожен із таборів являв собою круглу ділянку, розташовану недалеко від старих міських стін, і кожен табір мав одну й ту саму арабську назву, принаймі, так сказано на одній із ранніх карт”, — зазначає Комптон.

Останні новини:  Учені хочуть забрати частину атмосфери Марса: навіщо це потрібно (фото)

У Біблії описується, як ассирійські солдати були знищені ангелом напередодні нападу на Єрусалим у відповідь на молитви правителя Єзекія. Хоча надприродні елементи історії не можуть бути підтверджені, археологічні знахідки свідчать про те, що епічна битва між ассирійцями та захисниками Єрусалима дійсно могла відбутися.