Названа «золота година» для засипання

23.05.2024   06:21    966

Засипання в “золоту годину” ввечері сприяє міцному здоров’ю і довголіттю.

Британський сомнолог Гай Медоуз повідомив про те, що в кінці дня існує період, найбільш сприятливий для відходу до сну – так званий «золотий час». Йдеться про проміжок між 22.00 і 23.00.

Якщо взяти за правило укладатися в ліжко і засипати в цей час, то можна забезпечити себе якісним, здоровим сном, що сприятливо позначиться на здоров’ї в цілому і підвищить шанси стати довгожителем.

Останні новини:  Визначено найбільш ефективний «ранковий» напій для довголіття

“Якщо ми лягаємо спати набагато пізніше або раніше звичного, це порушує наші внутрішні біологічний годинник або добовий (циркадний) ритм, веде до його розсинхронізації, яка, в свою чергу сприяє порушенням сну, чреватим зносом артерій і ризиком серцевого нападу», – повідомив експерт.

Сомнолог зазначив, що названий ним «золотий час» оптимально підходить для засипання і підтримки природних біоритмів приблизно 80% людей – їх організм «запрограмований» самою природою на те, щоб вкладатися спати в цей вечірній період і прокидатися через вісім годин. Він підкреслив, що дотримання природних добових ритмів організму є однією з найважливіших звичок для збереження здоров’я – зокрема, здоров’я серцево-судинної системи.