Найніжніший десерт з 4 інгредієнтів, які точно знайдуться в кожного вдома

08.05.2024   23:30    232

Приготування десертів завжди займає багато часу, але зірка сьогоднішнього матеріалу потребує лише 20 хвилин та 4 простих інгредієнти, які точно знайдуться в кожного вдома.


Комбінація шоколаду та бананів створює чудовий смаковий профіль, а хрустке зовнішнє покриття тіста додає текстури. Цей десерт можна подавати як теплим, так і охолодженим, в залежності від ваших вподобань. Він також підходить для будь-яких вечерень або особливих подій.

Останні новини:  Як швидко зробити смачну підливу з морквою та цибулею

Банани – джерело вітамінів і мінералів, а також шоколад може підвищити настрій і забезпечити енергію. Цей десерт може задовольнити ваш солодкий захід і в той же час бути трохи кориснішим, ніж інші варіанти:

  • 4 листки тонкого шару бездріжджового тіста (наприклад, філо);
  • 2 банани;
  • 100 г шоколаду (темного або молочного);
  • 2 ст. ложки меду або кленового сиропу.
Як приготувати десерт з 4 інгредієнтів

Розігрійте духовку до 180°C. Розташуйте листки тіста на робочій поверхні. Якщо вони заморожені, залиште їх розморожуватися на кілька хвилин. Розтопіть шоколад в водяній бані або мікрохвильовці, додайте мед або кленовий сироп та змішайте до отримання однорідної маси. Намажте шоколадну суміш на кожному листі тіста.





На середину кожного листа розподіліть кілька кільцями нарізаних бананів. Згорніть краї тіста, щоб утворити роли. При потребі, змастіть краї водою або яєчним білком, щоб закріпити їх. Покладіть “роли” на деко, покрите пергаментним папером. Пекти в духовці протягом 15-20 хвилин або до золотистого забарвлення тіста.

Останні новини:  Які інгредієнти варто додати в каву, щоб напій став смачнішим та кориснішим

Дайте десерту трохи охолонути перед подачею. Можна полити медом або посипати цукровою пудрою перед подачею. Цей десерт простий у приготуванні, смачний і може бути поданий як гарячим, так і прохолодним. Це чудовий варіант для швидкого та смачного десерту на будь-який випадок.


noviydoctor.com