Самий народний і самий правильний рецепт Шарлотки

26.05.2024   12:51    22

Зараз на просторах інтернету є багато варіантів Шарлотки, хтось додає туди розпушувачі, хтось засовує масло, вершки і тд. Але це все не те! Є 1 правильний і самий простий рецепт, за яким цей яблучний пиріг завжди буде смачним. Сьогодні я ним і поділюсь.

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 3 антонівські яблука;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру.

І ніяких розпушувачів та соди. Тісто чудово тримається і без них.

Приготування:

Багато хто думає, що потрібно мудрити з тістом, щоб Шарлотка була смачною. І тому хтось розділяє білки з жовтками і збиває їх окремо. Хтось перетирає цукор у пудру. А шарлотка все одно виходить не такою смачною. Бо всі забувають про основне!

Останні новини:  Як приготувати на закуску фаршировані яйця креветками та сьомгою

Єдина неодмінна умова смачної шарлотки – це кислі антонівські яблука. Без їхньої бадьорої кислоти шарлотка – не шарлотка.ʼ

Якщо у вас немає антонівки, всеодно можна вийти зі становища та посипати лимонною кислотою або полити соком лимона інші яблука. Антонівського аромату не буде, але також смачно і з кислинкою.

Останні новини:  Як приготувати сирну запіканку з ягодами

Антонівські яблука почистити та нарізати шматочками. Можна посипати їх корицею.

Білки відокремити від жовтків і збити до піків, або яйця збити міксером до піни, (не важливо виходить і так, і так) додати 2/3 цукру, збити, додати жовтки, якщо білки збивали окремо.

Потроху додавати частинами просіяне борошно. Як тісто буде вимішане, перемішати його з яблуками, викласти у форму і відправити в духовку.

Останні новини:  Великий красивий торт без випічки

Я по-старому печу шарлотку в чавунній сковороді. На мій погляд, у сковороді вона виходить смачнішою, ніж у силіконових формах. Печу приблизно 30 хвилин за температури 200 градусів.




І нічого ніде не пристає.

Даю охолонути, виймаю з форми і прикрашаю залишками цукру (1/3), перемеленими в пудру.

Приємного чаювання!

А ви як готуєте шарлотку?


dailynews.kyiv.ua