Volkswagen показав стиль своїх майбутніх кросоверів

26.04.2024   18:00    533

Напередодні відкриття Пекінського автосалону Volkswagen розсекретив свою головну прем’єру – кросовер ID. Code. Поки що це лише концепт, проте він демонструє новий фірмовий стиль майбутніх серійних моделей марки.

Зрозуміло, Volkswagen ID. Code є електромобілем, хоча подробиць про силову установку компанія не розкрила. У плані дизайну екстер’єру нічого зовсім видатного немає, але якщо порівнювати з нинішніми серійними «електричками» сімейства ID, то у концепт-кара доволі ефектна зовнішність. Серед особливостей – оформлена у вигляді вузьких смужок оптика, купеподібний м’язистий силует та 24-дюймові колеса. Замість звичних дзеркал – камери, а функцію дверних ручок виконують невеликі сенсорні панелі. Задні двері відчиняються проти ходу.

Останні новини:  Hyundai відклала прем’єру оновленої Сreta з трьома рядами

Головна світлотехніка складається з елементів, названих Light Cloud та 3D Eyes. Перший – це горизонтальні плашки, розділені емблемою; смужки можуть змінювати колір залежно від ситуації на дорозі та стилю водіння. «Очі» ж розташовані поверх плашок, вони здатні стежити за людиною, що наближається до машини, і якщо кросовер розпізнає свого власника, то електроніка активізує один зі сценаріїв вітання.



Інша фішка Volkswagen ID. Code – «розумне» бічне скло. По суті, це екрани: на них виводиться інформація про погоду, рівень заряду або нагадування (наприклад, про майбутнє ТО). Крім того, на склі може з’явитися віртуальний помічник, який запросто побалакає з власником кросовера.



У чотиримісному салоні встановлено єдиний екран на всю ширину передньої панелі, ще один дисплей – вертикальний – прикріплений до консолі, яка розташована між кріслами. Volkswagen ID. Code передбачає наявність автопілота четвертого рівня: при його активації штурвал ховається, а передні сидіння можна розвернути обличчям до задніх пасажирів. До речі, коли увімкнено автопілот, зустрічному транспорту та пішоходам про це повідомлять згадані вище 3D Eyes.

Останні новини:  Допоможе Китаю: у США зареєстрували неочікуваний закон про електромобілі

Нарешті, для паркетника передбачено режим «гігієни». Його можна запустити, коли всередині нікого немає: повітря очищається ультрафіолетом та антибактеріальними фільтрами, плюс салоном може пробігтися компактний робот-пилосос.

Точної дати появи серійних Volkswagen з дизайном за мотивами ID. Code поки що немає.


avtomir.ua