Подивіться на короткобазний Ford Raptor R з дворядною кабіною

07.05.2024   17:07    972

Восьмициліндрова вантажівка від підрозділу Ford Performance доступна тільки з чотирма дверима, але майстрів Mcallen Motorcars це не влаштувало. Кабіну вирішили вкоротити, відрізавши “зайвий” ряд крісел і прибравши секцію рами. Точного опису процесу немає, але F-150 Raptor R став мінімум на 30 сантиметрів компактнішим і приблизно на чверть тонни легшим, хоча інфернальний V8 залишився!

Останні новини:  Стратегія електрифікації Volkswagen провалилася: компанія терміново змінює свої плани

Спереду “короткий” Ford F-150 Raptor R ідентичний оригіналу, вантажна платформа теж залишилася незмінною, а ось кабіну довелося модернізувати. Схоже, що задня стінка і фрагмент даху взяті в іншого пікапа, причому зварні шви проходять прямо по передніх стійках. Про доопрацювання шасі нічого не сказано, а ось у трансмісію доведеться втрутитися.

Mccallen Motorcars
Mccallen Motorcars

Із заводу восьмициліндровий Raptor R оснащується 710-сильним (868 Нм) компресорним V8 об’ємом 5,2 літра, а розгін з місця до 60 миль на годину (96 км/год) займає 3,6 секунди. Чи буде короткобазний варіант швидшим – відкрите питання, все залежить від калібрувань переналаштованої коробки передач і доведення системи повного приводу. У теорії полегшений варіант має бути і динамічнішим, і прохіднішим.





Дводверні американські пікапи з потужними V8 стають цілим напрямком тюнінгу. Раніше в ательє Pax Power зробили аналог “Раптора” з короткобазного F-150 з 5,0-літровим двигуном, а по сусідству в Техасі розробили задньопривідний RAM TRX з двомісною кабіною.

Останні новини:  Ніколи так не робіть: чому не можна залишати авто з повернутими колесами



nnews.com.ua