Українців, які перебувають в Німеччині, змусять перереєструвати авто на німецькі номери

24.04.2024   23:31    798

Для автомобілів, які використовувалися в Німеччині більше року з моменту їх ввезення через кордон, перереєстрація є обов’язковою. Німецька влада вирішила продовжити термін перереєстрації до 30 вересня.

Багато українців шукали притулку від війни на власних транспортних засобах, прибуваючи до Німеччини на автомобілях, зареєстрованих в Україні. Якщо ви опинилися в такій ситуації і користуєтеся зареєстрованим в Україні транспортним засобом у Німеччині вже більше року, то наступна інформація стосується саме вас.


Будь-який український транспортний засіб, який експлуатується в Німеччині більше року з моменту перетину кордону, повинен пройти перереєстрацію на німецьку реєстрацію не пізніше 30 вересня.

Останні новини:  Новий Renault Symbioz дебютував у лінійці кросоверів бренду

Після цього на українські транспортні засоби поширюються загальні правила реєстрації, викладені в § 46, абзац 7 Постанови про реєстрацію транспортних засобів, без винятків.

Неможливість завершити процес реєстрації до встановленого терміну призведе до заборони подальшого використання транспортного засобу з 30 вересня 2024 року. З 1 жовтня 2024 року за експлуатацію незареєстрованого транспортного засобу може бути накладено штраф у розмірі 70 євро.

Ваші дії при реєстрації авто в Німеччині

Процес реєстрації автомобіля в Німеччині вимагає активної взаємодії з місцевим реєстраційним органом, відомим як Zulassungsstelle. Ця процедура може тривати від двох тижнів до шести місяців.



Будь-яка особа, яка керує транспортним засобом, що не зареєстрований у Німеччині, наприклад, з України, на дорогах загального користування Німеччини, повинна пройти процедуру перереєстрації для отримання німецького номерного знаку, що фактично означає реєстрацію транспортного засобу в Німеччині.



Німеччина реєстрація авто

Для реєстрації транспортного засобу може знадобитися додаткова документація, в тому числі висновок спеціаліста (Gutachten) та технічний Ausnahmegenehmigung (дозвіл на реєстрацію імпортних транспортних засобів без певних вимірювань, наприклад, викидів вихлопних газів), щоб відповідати німецьким стандартам.

Останні новини:  Оголошено ціни на новий Jeep Wrangler в Україні

Для завершення процесу реєстрації необхідно бути законним власником транспортного засобу та мати посвідку на проживання в Німеччині. Для реєстрації транспортного засобу недостатньо генеральної довіреності.

Крім того, посвідка на проживання в Німеччині є обов’язковою для оформлення страховки. Важливо також стежити за терміном дії страхування транспортного засобу та своєчасно поновлювати його в разі потреби.


avtosota.com

Останні новини:  Suzuki Jimny став поліцейським автомобілем в Італії