ЗСУ можуть отримати ізраїльські Patriot, які замінюють на більш досконалі системи

04.05.2024   15:20    422

На тлі плану ВПС Ізраїлю зняти з експлуатації свої застарілі системи протиракетної оборони Patriot американського виробництва та замінити їх більш досконалими ізраїльськими системами, громадяни Ізраїлю ініціювали петицію, в якій закликають уряд розглянути можливість передачі систем Patriot Україні.


Подробиці

Очікується, що система Patriot, відома як Yahalom у ВПС Ізраїлю, буде виведена з експлуатації протягом наступних двох місяців, оскільки військові перейдуть на більш складні системи захисту, включаючи Iron Dome.

Останні новини:  Партнери бояться програшу Росії у війні, – Зеленський

У відповідь на цю подію стурбовані громадяни запустили петицію до прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та міністра оборони Йоава Галанта, виступаючи за передачу Україні ракетних комплексів Patriot.



У петиції наголошується на триваючій загрозі російської агресії та наголошується на щоденних повітряних атаках проти українських цивільних осіб з моменту повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Останні новини:  Литва передасть Україні радари Amber-1800

У петиції підкреслюється необхідність солідарності між націями, які стикаються зі спільними загрозами, наголошується на важливості співпраці в сфері передачі технологій, обміну знаннями та міжнародної пропаганди для боротьби з агресією та забезпечення колективної безпеки.




wheel-news.com