Дипломатичний скандал: Канада звинуватила Індію в причетності до вбивства

04.05.2024   14:00    783
Дипломатичний скандал: Канада звинуватила Індію в причетності до вбивства

Фото: Marc Robichaud/CBC

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо


Джастін Трюдо заявив, що уряд Індії міг бути замішаний у вбивстві лідера сикхських сепаратистів, яке сталося минулого року у Канаді.

Великий дипломатичний конфлікт виник між Канадою та Індією після того, як трьох індійських громадян затримали у Канаді через вбивство у Ванкувері лідера сикхських сепаратистів. Про це у п’ятницю, 3 травня, повідомило BBC.

Останні новини:  ЄС вразив Meta новим розслідуванням щодо алгоритмів, які “викликають звикання”

Зазначається, що 45-річного Хардіпа Сінгха Ніджара застрелили озброєні люди в масках на жвавій автостоянці в передмісті Ванкувера у червні минулого року.

Дипломатична суперечка загострилася після того, як прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що уряд Індії міг бути замішаний у злочині.



Заарештованим індійцям від 22 до 28 років, вони жили в Едмонтоні, Альберта, і перебували в Канаді протягом останніх 3-5 років.

Останні новини:  Франція переслала в Нову Каледонію великий поліцейський контингент

Канадська поліція заявила, що в ході розслідування вбивства і змови з метою вбивства досліджуються також “зв’язки з урядом Індії”.

“З цих питань тривають окремі та чіткі розслідування, звичайно, не обмежуючись причетністю людей, заарештованих сьогодні”, – сказав помічник комісара Девід Тебул.



Канадські слідчі працювали з колегами з Індії, але, за їхніми словами, співпраця була “досить важкою та складною”.

Останні новини:  Швеція розмістить ядерну зброю США у разі війни

Поліція повідомила, що до вбивства можуть бути причетні й інші особи, і можуть бути нові арешти або висунуті звинувачення.


korrespondent.net