Секрет краси та молодості італійок

04.05.2024   15:00    201

Багатьом жінкам в Італії вдається жити в середньому до 85 років, зберігаючи красу і молодість. Ключову роль в цьому відіграє харчування, вважає дієтолог Мануела Мапеллі. Вона назвала чотири простих звички, які потрібно перейняти, щоб виглядати свіжо і молодо.


Фіолетовий колір

За словами фахівця, одними з найбільш корисних є фрукти і овочі синього або фіолетового кольору. У їх число входять баклажани, виноград, інжир, чорниця і ожина. Мапеллі підкреслила, що такі продукти містять велику кількість поліфенолів — речовин, що уповільнюють старіння.

Останні новини:  Психологи пояснили, що робить жінку привабливою

Червоні, зелені та помаранчеві продукти

Крім того, корисні червоні і помаранчеві продукти: помідори, морква, перець, гранат, гарбуз, апельсини і абрикоси. Вони багаті каротиноїдами, які захищають очі і шкіру. Зелені ж продукти (ківі, броколі, петрушка) багаті вітаміном С.



Омега-3

Мапеллі рекомендує не забувати про наявність хороших жирів, омега-3, які є в жирній рибі (тріска, лосось, оселедець, анчоуси), в горіхах (волоські горіхи, мигдаль) і в насінні (льон, чіа, гарбуз).

Останні новини:  Одне просте підживлення, щоб часник виріс великим та міцним

Корисний дует

Крім того, італійський дієтолог порадила протягом 10 днів щодня пити сік рожевого грейпфрута, заїдаючи мигдалем. За її словами, це дозволить заповнити нестачу в організмі вітаміну С, омеги-3, мінеральних солей і антиоксидантів.




lady.kyiv.ua