Власник автосервісу попередив про небезпеку перегріву гальмівних колодок

04.05.2024   12:09    359

Багато автовласників з досвідом вважають, що гарячі гальмівні диски – це абсолютно звичайне явище, яке не потребує уваги. Це логічно, оскільки вони значно нагріваються під час гальмування. Однак часом виникає критичний перегрів, який може призвести до неприємних наслідків за поєднання низки умов. Про це розповів власник мережевого автосервісу.


Подробиці

Так, більшість дисків виготовляється з легованої сталі або чавуну. Можуть бути використані спеціальні сплави, які розробляються для створення цих деталей. Вони здатні витримувати температуру до 300 градусів за Цельсієм.

Останні новини:  Опитування показало, що може змотивувати українців відмовитися від власного автомобіля

Існують також керамічні варіанти, максимальний поріг температури для яких становить 700 градусів за Цельсієм. Вони застосовуються в спортивних автомобілях, а в масове виробництво їх не випускають через високу вартість. Тому звичайним водіям вони недоступні.



Існують такі несправності гальмівної системи, за яких температура дисків може досягати 700 градусів за Цельсієм. А це вже перегрів, який майстри можуть визначити за наявністю синіх смуг на дисках. Якщо в цьому випадку проїхати по неглибокій калюжі, від зіткнення з водою вони деформуються. У результаті у водія починає бити кермо під час гальмування і буде потрібна заміна деталі. Крім того, синій метал схильний до меншого тертя, що призводить до погіршення гальмування. Причому трапляється подібне не тільки у тих, хто любить швидку їзду.




wheel-news.com

Останні новини:  Rolls-Royce планує розширити завод для створення ексклюзивних авто