Skoda показала, яким буде гоночний електрокрос Enyaq RS Race

04.05.2024   15:03    392

Марка продовжує працювати над адаптацією “зелених” технологій для високопродуктивних машин. Майже за три роки від дня прем’єри ралійного електрокара RE-X1 Kreisel на базі Fabia Rally2 evo чехи готуються представити динамічніший і агресивніший Enyaq RS із приставкою Race. Йому судилося “підняти ДНК автоспорту Skoda на новий рівень”, зазначає прес-служба.


Enyaq RS Race отримав агресивну зовнішність із “сильною гоночною ДНК”, завдяки чому виглядає швидким навіть на папері, заявив головний дизайнер Skoda Даніель Петр. Його навмисно зробили схожим на ралійний хетчбек Fabia RS Rally2, в основу якого лягла серійна Fabia четвертого покоління.

Останні новини:  Власники Tesla не бажають платити: лише 2% користувачів пробної версії автопілоту платять за сервіс
Skoda

RS Race створено на базі повнопривідного Skoda Enyaq Coupé RS. Він ширший і нижчий за оригінал, за рахунок чого керується стабільніше, а масивне антикрило, що вінчає корму, генерує додаткову притискну силу.



Про силову установку Skoda поки що не говорить, але обіцяно поліпшення динамічних характеристик порівняно зі звичайним кросовером. Enyaq, включно з його драйверською RS-версією, оновився у жовтні минулого року, отримавши надбавку до потужності.

Останні новини:  Компанія Kia показала оновлений електрокар EV6

Його “техніка” тепер відповідає Audi Q4 55 e-tron quattro: два мотори видають 340 сил замість колишніх 299, розганяючи кросовер з місця до 100 кілометрів на годину за 5,5 секунди. Максимальна швидкість залишилася без змін – 180 кілометрів на годину.





nnews.com.ua