Фірма Nissan оновила кросовер Qashqai

18.04.2024   08:00    605

Компактна модель отримала новий вигляд з решіткою радіатора в стилі самурайських обладунків, а також була доопрацьована з точки зору оздоблення та оснащення. Наприклад, фари Qashqai тепер мають адаптивний модуль дальнього світла, мультимедіа підтримує сервіси Google, а рівень втручання електронних асистентів можна налаштувати на свій розсуд. Лінійка силових установок залишилася колишньою – м’який гібрид на базі турбочетвірки 1.3 і система e-Power.


Оновлений Nissan Qashqai має зачаровувати з першого погляду. У нього повністю нова зовнішність, з решіткою радіатора в стилі пластинчастих обладунків самураїв та зміненою світлотехнікою. Фари відтепер мають адаптивний модуль дальнього світла, який доповнено меншим блоком для ширшого розподілу світлового пучка. Таке рішення покращує видимість у темний час доби або за туману. Трохи нижче основних лінз розташовані денні ходові вогні. Вони складаються з п’яти крихітних елементів, що світяться, форма яких ідентична “лусочкам” решітки.



Форма ліхтарів не змінилася, але їм поміняли наповнення. Штатні колеса Qashqai – діаметром 18 дюймів, хоча для старших версій доступні 19- і навіть 20-дюймові. Палітра кузовних фарб повнилася трьома новими відтінками: білим Pearl White, чорним Pearl Black і синім Deep Ocean. У салоні – розширене оздоблення алькантарою і поліпшені матеріали оббивки сидінь, зокрема частково стьобана натуральна шкіра преміальної якості. Мультимедіа Nissan Connect тепер підтримує сервіси Google, плюс серйозно оновився комплекс асистуючих систем. Наприклад, з’явилася можливість налаштувати рівень втручання різних помічників.



Силові установки у Qashqai, як і раніше, гібридні. Початковим кросоверам належить бензинова “турбочетвірка” 1.3 (140 або 158 к.с.) з 12-вольтовим стартер-генератором. У дорожчих варіантів – фірмова система e-Power. У ній “турботрійка” 1.5 (157 к.с.) зі змінним геометричним ступенем стиснення працює як генератор, а за обертання коліс відповідає 190-сильний електромотор. Такий позашляховик у комбінованому циклі витрачає 5,1-5,3 літра палива на 100 кілометрів.

Останні новини:  Компанія Lamborghini презентувала кросовер Urus SE потужністю 800 “конячок”



nnews.com.ua