Volkswagen «засвітив» новий кросовер Tayron

30.04.2024   18:31    693
Новий Volkswagen Tayron стане сумішшю нових кросоверів Tiguan та Skoda Kodiaq.

В той час, як новий Volkswagen Tiguan лише надходить до автосалонів, майбутнє більшого Tiguan Allspace поки не визначено. Він все ще доступний в німецькому конфігураторі, де його вартість починається від трохи менше 42 000 євро.  


Проте подовжена модель старіє, адже вона дебютувала на початку 2017 року. Наразі дані показують, що Volkswagen працює над наступником. 

Це відповідає заяві групи від 2021 року. Тоді в ній говорилося: 

Останні новини:  В Україні водіїв почали штрафувати за відсутність одного предмета в авто: хто під загрозою

«Паралельно з прискореним електричним наступом, парк двигунів внутрішнього згоряння також розвивається. Ось чому всі основні моделі, такі як Golf, Tiguan, Passat, Tayron і T-Roc, матимуть наступника. Нам все ще потрібен двигун внутрішнього згоряння протягом певного періоду часу, але максимально ефективний. Ось чому наступне покоління наших основних продуктів, які є глобальними моделями, також матиме гібридну технологію останнього покоління з електричним запасом ходу до 100 кілометрів». 

Tayron  

Volkswagen Tayron (Китай)





 

VW представив Tayron як «передовий середньорозмірний кросовер» в Китаї в 2018 році, а в 2022 році відбувся рестайлінг. Це означає, що кросовер також чекає на заміну. Таким чином у Вольфсбурзі можуть підготувати нову модель для глобального ринку. 

Останні новини:  Що відомо про Audi RS6 E-Tron – суперелектричний седан потужністю 805 “конячок”

Цілком можливо, що кросовер довжиною 4,70 метра замінить Tiguan Allspace та продаватиметься під однією назвою у Європі, США та Китаї.  

Наразі було помічено новинку в камуфляжі, яка поєднує стилі Tiguan Allspace та попередніх Tayron і Touareg.  

 

Volkswagen Tayron 2025 року

Формально кінцевий продукт не повинен бути схожим на новий Tiguan. Таким чином, новий Skoda Kodiaq з довжиною 4,76 метра може стати основою для новинки, яка може бути побудована на платформі MQB Evo. 

Останні новини:  Моторист розкрив помилки під час заміни та доливання моторної оливи, яких припускаються майже всі водії

Наступник Allspace також, ймовірно, запозичить мотори від Kodiaq/Tiguan: 1,5-літровий бензиновий двигун з м’яким гібридом і потужністю 150 к.с., плагін-гібрид і два дизеля (150/193 к.с.). Однак діапазон двигунів буде відрізнятися в залежності від ринку. 

Світова прем’єра має відбутись ближче до осені 2024 року, з виходом на ринок, швидше за все, на початку 2025 року. 


motorcar.com.ua