Kia EV9 GT отримає потужну силову установку

01.05.2024   05:34    389

Електричному кросоверу Kia EV9 GT пообіцяли дуже потужну силову установку, якої вистачить, щоб розігнатися з місця до 100 км/год менше, ніж за чотири секунди.

Актуальний Kia EV9 оснащується двома електромоторами віддачею 385 к.с. та 600 Нм крутного моменту (700 Нм при активації Boost-режиму). Для розгону до «сотні» йому потрібно 5,3 секунди. EV9 з приставкою GT дійсно буде помітно потужнішим, судячи з того, що час розгону має скоротитися більш ніж на 1,3 секунди. Крім збільшення потужності, варто очікувати на модернізовану підвіску та покращені гальма.

Останні новини:  Компанія Nissan випустила різнокольорове караоке на базі мінівена Townstar Evalia

А ось запас ходу напевно зменшиться: швидше за все, GT-варіант пожертвує їм задля продуктивності. На сьогодні електрокросовер здатний проїхати до 541 кілометра в моноприводній версії RWD Long Range, оснащеної великою батареєю ємністю майже 100 кВт-год.



Крім EV9, GT-версію скоро отримає «молодший» кросовер EV5. У другому кварталі цього року оновиться EV6, а у четвертому кварталі – його «спортивний» варіант.

Останні новини:  Kia пішла на радикальні рішення під час розробки першого пікапа: у нього буде незвичайний мотор

Тим часом Kia готує ще одну важливу новинку – свій перший рамний пікап Tasman. Його вже показали в камуфляжі, а на прем’єру чекають наприкінці 2024 року, вихід на ринки — 2025-го.




avtomir.ua