Компанія Lamborghini презентувала кросовер Urus SE потужністю 800 “конячок”

30.04.2024   09:00    204

Urus справедливо вважається одним із найшвидших і найпотужніших кросоверів планети, але потенціал для зростання є завжди. На Пекінському автосалоні дебютував довгоочікуваний топовий Urus SE.

За невигадливим маркуванням ховається шалена модифікація потужністю 800 к.с.


Якими засобами досягнуто безпрецедентного для сегмента показника і чи допоможе він «Урусу» стати найдинамічнішим серед серійних автомобілів даного типу?

Ще раз оцініть магію чисел – вісімсот сил! Lamborghini Urus Performante, який донедавна вважався найкрутішим і найшвидшим у гамі, розвиває 666 к.с. Стільки ж у варіанта S. В арсеналі Aston Martin DBX707, що недавно оновився, як говорить назва, 707 к.с. Ferrari Purosangue видає 725 к.с., причому отримані вони не з чотирилітрової «бітурбовісімки», як у конкурентів, а з атмосферного 6,5-літрового V12.

Lamborghini Urus SE

Технічка

Як ви вже напевно здогадалися, розробники не стали «роздмухувати» V8 об’ємом 4,0 літра більш продуктивними турбокомпресорами, а включили його до складу гібридної силової установки, що підзаряджається (plug-in). При цьому ДВЗ дефорсований до 620 к.с., але розвиває більш ніж впевнені 800 Нм (на 50 Нм менше, ніж у вихідного «повносильного» агрегату).



У восьмиступінчасту автоматичну коробку інтегрований 192-сильний електромотор. Плюс тягова літій-іонна батарея ємністю 25,9 кВт-год під підлогою в районі заднього електроннокерованого диференціала. Сукупні 950 Нм у широкому діапазоні 1750-5750 об/хв вражають анітрохи не менше пікових 800 к.с. при 6000 об/хв. Загалом нічого не нагадує?



SE за своїм пристроєм дуже схожий на співплатформенний Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid. Щоправда, німецький скорохід слабший (739 к.с.) та повільніший.

Останні новини:  BMW анонсувала випуск 14 автоновинок у 2024 році

Lamborghini Urus SE

Виробник обіцяє, що Urus SE зможе проїжджати у суто електричному режимі понад 60 кілометрів на швидкостях приблизно до 130 км/год. Приємний бонус до динаміки, яка насамперед зацікавить потенційного власника.

Темперамент автомобіля безумовно вражає:

  • сотню з місця він набирає за 3,4 секунди,
  • 200 км/год сягає 11,2 секунди після старту,
  • максимальна швидкість – 312 км/год.
Останні новини:  Власники Tesla не бажають платити: лише 2% користувачів пробної версії автопілоту платять за сервіс

Характеристики щоб домінувати і панувати, проте тих, хто чекав більшого, може спіткати розчарування. Справа в тому, що в ривку до 100 км/год важкий SE випереджає S всього на 0,1 секунди, хоча третю сотню він розмінює на цілих 1,3 секунди швидше. А що ви хотіли при спорядженій масі понад 2,5 тонни?!

При порівнянні новинки з Ferrari Purosangue з’ясовується, що грізний суперник із Маранелло як мінімум на папері швидше: 3,3 та 10,6 секунд відповідно. До речі, для Urus Performante також заявлено 3,3 секунди.

Lamborghini Urus SE

Цікаво, що Urus SE розлучився з міжосьовим диференціалом Torsen: замість нього використовується легша багатодискова електрогідравлічна муфта. Можливості індивідуального налаштування пневмопідвіски, кермового механізму та інших систем найширші: шість «звичайних» їздових режимів

  • Strada,
  • Sport,
  • Corsa,
  • Neve,
  • Sabbia,
  • Terra

доповнені стратегіями

  • EV Drive,
  • Hybrid,
  • Performance,
  • Recharge.

Навіщо потрібні останні? Зараз розповімо

При активації EV Drive кросовер пересувається лише на електротязі. Якщо розігнатися понад 130 км/год, автоматично запуститься V-подібна «вісімка». Hybrid рекомендовано вибрати у поєднанні з режимом Mode. Він забезпечує максимальну економічність та комфорт з оптимальним балансом роботи двигуна внутрішнього згоряння та електромотора. Інакше кажучи, це оптимальне налаштування для повсякденної їзди. Recharge комбінується зі Strada, Sport, Corsa та Neve.

Останні новини:  В Україну повертаються культові мотоцикли Jawa (фото)

При цьому ви отримуєте гарну динаміку та 80-відсоткову зарядку тягової акумуляторної батареї. Ну а режим Performance, який можна вибрати разом із пресетами Strada, Sport, Corsa, Sabbia і Terra дозволяє отримати всю міць силової установки в будь-яких умовах.

Lamborghini Urus SELamborghini Urus SE

З погляду дизайну, унікальний Lamborghini не загубиться серед інших Urus. Він помітно відрізняється від побратимів видозміненими бамперами, іншою графікою головної оптики та новими дверима багажника.

У салоні 12,3-дюймовий центральний монітор (в інших версій паркетників екран діагоналлю 10,1 дюйма), нові вентиляційні дефлектори та змінене оздоблення. Не виключено, що апдейти стайлінгу та обладнання згодом отримають й інші «Уруси».


avtosota.com