Археологи виявили під дитячим майданчиком підношення майя

30.04.2024   23:00    724

Група мексиканських археологів виявила ритуальні підношення майя. Їх знайшли під час розкопок стародавнього майданчика для гри в м’яч. За даними Heritage Daily, ученим вдалося встановити, які рослини використовували мешканці міста Яшнохка у церемоніальних ритуалах.

Під майданчиком археологи знайшли рослини, відомі своїми лікувальними властивостями та релігійними асоціаціями. На їхню думку, під час будівництва майданчика жителі міста намагалися задобрити богів за допомогою церемоніальних жертвоприношень.

Останні новини:  Шалені енерговитрати: вчені підрахували, скільки треба калорій, щоб виносити дитину

За словами професора Каліфорнійського університету Ніколаса Даннінга, майя робили жертвопринесення під час розширення або перепрофілювання будівель. З їхньою допомогою вони прагнули отримати від богів благословення. Найчастіше в таких місцях археологи знаходять прикраси, вироби з кераміки та рослини, що мали для майя культурне значення.



Органіка у тропічному кліматі розкладається досить швидко. Через це рослини попадаються археологам дуже рідко. Вчені змогли ідентифікувати декілька видів ритуальних рослин за ДНК.

Останні новини:  Вчені побачили в чорній дірі те, що передбачав Ейнштейн


inforoom.com.ua