9 корисних продуктів, в яких кальцію більше, ніж в склянці молока

26.04.2024   09:02    1041

Кальцій накопичується в нашому організмі тільки до 15 років — далі ми можемо тільки втрачати його і заповнювати втрачене. А чим старше ми стаємо, тим більше нам потрібно кальцію і тим легше він «вимивається», послаблюючи наші кістки і суглоби. Найпростіший вихід-є продукти, багаті кальцієм. Добова норма для дорослої людини — 1000 мг — міститься, наприклад, в трьох склянках молока. Але що робити, якщо ви не любите молочні продукти? Ми підібрали для вас кілька смачних альтернатив.


Лосось

Ця корисна і смачна риба багата не тільки вітаміном D і кислотами Омега-3, але і кальцієм. У стандартній порції міститься 340 мг-третина добової норми!

Останні новини:  Сім найбільш корисних для кишечника продуктів назвали лікарі

Насіння чіа

Якщо ви турбуєтеся про здоров’я свого кишечника, вам варто частіше їсти ці насіння, адже в них міститься багато корисної клітковини. Крім того, в 100 грамах насіння чіа міститься 631 мг кальцію — дві третини добової норми!

Сардина

Ще одна корисна риба, яка допоможе зміцнити ваші кістки і суглоби: в стандартній порції міститься 370 мг кальцію. До речі, не забувайте про те, що всього дві порції риби в тиждень допомагають істотно знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Мигдаль

Дуже корисний перекус, який заповнить дефіцит білка, корисних вуглеводів, клітковини — і кальцію. У неповному склянці цих горішків міститься 320 мг цього мікроелемента.

Останні новини:  5 приправ з раціону довгожителів

Зелень

Шпинат, капуста, листя салату багаті не тільки антиоксидантами клітковиною, але і кальцієм: в мисці зелених овочів міститься від 200 до 400 мг кальцію. Так що з’їдайте порцію цієї корисної зелені в день – і будете красивими і здоровими!

Цитрусовий сік

Апельсиновий, грейпфрутовий, мандариновий сік-це 350 мг кальцію на склянку. Але пам’ятайте, що не варто занадто захоплюватися фруктовими соками через високий вміст природного цукру. Один-дві склянки на тиждень, не більше!

Сушений інжир

Сухофрукти-відмінна заміна звичним десертів. Корисні (а не «порожні», як в печиво або тістечок) вуглеводи, клітковина, антиоксиданти — і багато кальцію. У 150 грамах міститься 320 мг — але варто з’їдати поменше, так як сухофрукти дуже, дуже калорійні. І, звичайно, варто вибирати ті, які готувалися без застосування цукрового сиропу.

Останні новини:  Чому продукти в красивих обгортках здаються людям корисними

Нут

Нут та інші бобові повинні бути важливою частиною вашого повсякденного раціону. По-перше, вони багаті корисною клітковиною, дефіцит якої спостерігається майже у всіх дорослих, по-друге, вони допомагають підтримувати здоровий рівень цукру в крові. І, нарешті, по — третє, в нуті дуже багато кальцію: в стандартній порції – 350 мг.

Вівсяна каша

Півсклянки вівсяних пластівців містить близько 200 мг кальцію – відмінний вибір для сніданку!