Найкращі вживані кросовери за 12000 євро визначені у 2024 році

Вчора,   19:31    702
Пропонуємо дізнатись більше про найкращі вживані кросовери за 12000 євро у 2024 році. Також цей рейтинг описує переваги та недоліки моделей.

Компактні кросовери продовжують виштовхувати маленькі автомобілі з європейського ринку. Британське видання WhatCar визначило рейтинг топ-10 найкращих SUV-ів вартістю менше 10 000 фунтів стерлінгів (або 12 000 євро).   

Завдяки бурхливим продажам останніми роками, зараз на ринку вживаних SUV-ів є великий вибір. Покупці й надалі продовжують обирати на користь компактних кросоверів замість раніше звичних хетчбеків та седанів.  

Отже топ-10 найкращих вживаних кросоверів за 12000 євро виглядає так. 

10: Hyundai Kona 

Hyundai Kona 2020 року

Якщо говорити про рівень обладнання та продуктивності двигунів, Hyundai Kona досить щедрий і представляє хорошу цінність. Існує навіть безглузда швидка версія Hyundai Kona N, але її ціна виходить за цей бюджет. 

Однак, як і Stonic, їзда Kona не надто плавна, і моделі трохи не вистачає простору. Гарантія Hyundai хоч і довша, ніж у більшості, але п’ять років менше ніж у Kia. Отже, Kona стоїть трохи нижче конкурента Stonic. 

Переваги   Недоліки  
Гідна продуктивність 




Щедрий комплект 

Хороша медійка 

Нерівна їзда на 18-дюймових колесах 

Не дуже практичний 

Автоматичне гальмування не стандартне 

9: Kia Stonic 

Kia Stonic 2021 року

Одним із недоліків використання вживаного, а не нового є те, що у вас часто залишається незначна гарантія виробника або вона взагалі не діє. Але Kia Stonic пропонує сім років гарантії і багато примірників у межах бюджету в 12 000 євро ще під дією гарантії. 

Також добре їздити, навіть якщо їзда твердіша. Ще одна причина, чому він не займає вищий рейтинг, полягає в тому, що Stonic не особливо просторий за стандартами компактних кросоверів. Місця для голови добре, але місця для ніг мало в порівнянні з Seat Arona та більшою Skoda Kamiq, особливо якщо попереду сидить хтось високий. 

Переваги   Недоліки  
Потужний 1,0-літровий двигун 

Велика кількість стандартного обладнання 

Гнучке керування 

Тверда їзда 

Відсутність регульованої поперекової опори 

Суперники більш практичні 

8: Suzuki Ignis 

Компактний Suzuki Ignis настільки компактний, що нагадує міський автомобіль. Однак це дає певні переваги. Ignis легко маневрувати містом, він чудово витрачає паливо, і навіть досить свіжі екземпляри доступні за дуже розумні гроші – його, звичайно, доступніше купити (і використовувати), ніж багато конкурентів. Він також досить практичний для такого маленького автомобіля, частково завдяки ковзаючим і відкидним заднім сидінням. 

Переваги   Недоліки  
Просторий для міської машини 

Більшість моделей добре оснащені 

Маневреність у поворотах 

Найвища надійність 

Тверда їзда 

Розпливчасте рульове управління 

Невидатна сенсорна система 

7: Mazda CX-3 

Mazda CX-3 пропонує досвід водіння в стилі старої школи: кермо досить повільне, а двигуни потребують досить високих обертів, щоб вони справді рухалися. Це акуратний автомобіль, але він досить легкий за стандартами компактних кросоверів. Технічно, CX-3 тісно пов’язаний з компактним автомобілем Mazda 2, і це також добре, тому керувати CX-3 доволі просто. 

Переваги   Недоліки  
Класний інтер’єр 

Потужні бензинові двигуни 

Низькі ціни б/в 

Тверда їзда 

Обмежений простір на задньому сидінні 

Деякі відкликання 

6: Skoda Yeti 

Skoda Yeti

Skoda Yeti може бути найстарішим автомобілем у цьому рейтингу, але він продовжує справляти враження навіть приблизно через 15 років після першого випуску. Це неймовірно просторий і практичний салон і надзвичайно зручний автомобіль, що робить його чудовим вибором для сімей. 

І, природно, перевага того, що він трохи старший за інші наші рекомендації, полягає в тому, що Yeti, як правило, є дешевшим. Перші примірники коштуватимуть лише близько 6000 євро за респектабельний екземпляр. Найновіші все одно матимуть ціну менше 12 000 євро. 

Переваги   Недоліки  
Весело керувати  

Просторий салон 

Деякі ефективні версії 

Погана шумоізоляція 

Поверхні тремтять на поганій дорозі 

Знімні задні сидіння незручні 

5: Suzuki Vitara 

Зі своїми прямокутними кутами, підвищеною висотою дорожнього просвіту та опцією повного приводу Suzuki Vitara має деякі позашляхові здібності, які люди асоціюють із великими позашляховиками. На дорозі баланс між їздою та керованістю також добре оцінений, плюс це навіть весело керувати. За загальним визнанням, інтер’єр є одним із найдешевших у цьому рейтингу, але принаймні він виглядає добре зібраним разом. 

Переваги   Недоліки  
Хороші манери водіння 

Просторий і практичний салон 

Добре обладнаний 

Надійність 

Високі викиди на деяких бензинових моделях 

Дизельні двигуни можуть бути шумними 

Деякі версії здаються неміцними 

4: Renault Captur 

Renault Captur

Renault Captur — це всебічно хороший пакет і за розумною ціною. Він також забезпечує те, чого багато покупців хочуть від компактного кросовера. Розташування помітно вище, ніж, наприклад, у звичайному хетчбеку. Також в наявності зручне, розсувне заднє сидіння та великий багажник. 

Однак кілька конкурентів мають потужніші та різноманітніші двигуни – отже, цей варіант не піднявся вище в цьому рейтингу. 

Переваги   Недоліки  
Добре обладнаний 

Доступний у використанні 

Розсувні задні сидіння  

Двигуни порівняно слабкі 

Мало місця на задніх сидіннях 

Керування E-Tech PHEV розчаровує 

3: Mini Countryman 

Mini Countryman 2017 року

Небагато компактних кросоверів використовують ретро-стиль, але Mini Countryman є одним із них. Ця модель справляється також завдяки своєму зовнішньому вигляду, який поєднується з розкішним інтер’єром і хорошими характеристиками. 

Є різноманітність двигунів на вибір, у тому числі плагін-гібридна версія, хоча для цього доведеться збільшити бюджет на пару тисяч. Проте 1,5-літровий бензиновий і 2,0-літровий дизельний агрегати є потужними агрегатами, і вони доступні в межах 12 000 євро. 

Переваги   Недоліки  
Акуратне поводження 

Потужні двигуни 

Розкішний салон і великий багажник 

Надійність 

Тверда їзда 

Середній простір ззаду 

Є кросовери більшого розміру за аналогічні гроші 

2: Skoda Kamiq 

Skoda Kamiq 2020 року

Для кросовера Skoda Kamiq сидить досить низько над землею; фактично, його позиція за кермом трохи вище, ніж у хетчбека Skoda Scala. Однак у будь-якому іншому відношенні це чудовий маленький кросовер із пружною, добре керованою їздою та надзвичайно просторим салоном. Інтер’єр виглядає більш стильним, ніж у конкурента VW T-Cross. 

Якщо в основному їздити містом, тоді 1,0-літровий бензиновий двигун початкового рівня потужністю 94 к.с. буде достатньо бадьорим і найдешевшим у рейтингу вживаних автомобілів. Тим не менш, можливо, доведеться трохи поторгуватися, аби вписатись в зазначений бюджет.  

Переваги   Недоліки  
Надзвичайно просторий салон 

Гарна обробка 

Комфортна їзда 

Немає розсувних задніх сидінь 

Маленький кліренс 

Перемінлива надійність 

1: Seat Arona 

Seat Arona 2021 року

За 12 000 євро Seat Arona є найкращим компактним кросовером, який можна купити вживаним. Він має просторий салон, комфортну їзду та жваву гамму двигунів. Більше того, багато в чому завдяки спорідненості з Seat Ibiza, кросовер долає звивисту дорогу з фантастичною виваженістю та спокоєм. 

Цінність пропозиції тут неперевершена, але вражаюче розумною є не лише вартість покупки. Наприклад, якщо обрати 1,0-літровий бензиновий двигун, їздити плавно, то витрати палива будуть вражаючими. 

Переваги   Недоліки  
Гарний комфорт їзди 

Великий салон для класу 

Відмінний бензиновий 1,0 двигун 

Середня якість салону 

Надійність могла б бути кращою 

Погана шумоізоляція 


motorcar.com.ua

Останні новини:  Топ-3 міцних уживаних кросовери з відмінною економією пального