Які легкові комерційні авто купували у вересні

Сьогодні,   00:21    196

 

Упродовж вересня 2024 в Україні сумарно було куплено 4,6 тис. машин групи LCV, що найменше значення за минулі 12 місяців. Про це свідчать дані Інституту досліджень авторинку.

Найбільша частка, а це 67,7% — у внутрішніх перепродажів; 18,7% зайняли імпортовані вживані легкі вантажівки, 11,7% — нові імпортні, 1,9% — вироблені або переобладнані в Україні. Сумарна частка нових машин — 13,6%.

Останні новини:  Без рестайлінгів та оновлень: Tesla почала випускати зовсім інший Cybertruck

На внутрішньому ринку традиційно наймасовішими є вантажні фургони, які складають основу сегмента. Рідше купують малотоннажні фургони та тентовані бортові варіанти. Серед окремих моделей домінує Mercedes-Benz Sprinter. Також до «трійки» потрапили Renault Master та Ford Transit. Загалом було укладено 3126 договорів купівлі-продажу всередині країни.

Минулого місяця наш автопарк поповнили 863 автівки групи LCV, ввезених з-за кордону. Подібно до попереднього підсегмента, тут покупці найчастіше обирали «пригнані» вантажні фургони, дещо рідше фургони-рефрижератори та бортові тентовані версії. У цій групі лідирують Renault Master та Mercedes-Benz Sprinter, з однаковим підсумком «свіжопригнаних» машин. Друге за кількістю місце за таким принципом у Renault Kangoo, третє — у Renault Trafic.

Також у вересні зареєстрували 628 нових легких вантажівок. З цього числа 538 були імпортними, 90 — зареєстровані як вироблені (або переобладнані в заводських умовах) в Україні. У цій частині ринку також наймасовіший тип машин — фургони. Лідером тут став Renault Master, від якого порівняно небагато відстав Renault Express. Також до топ-3 найпопулярніших «комерсантів» увійшов Ford Transit.

Останні новини:  Rolls-Royce представив оновлену версію свого розкішного “Привиду”


mmr.net.ua