Готую для своїх солодкі равлики за бабусиним рецептом

Сьогодні,   00:23    228

Бабуся могла за 25 хвилин нагодувати всю родину смачними равликами, замісивши тісто на кефірі. Тепер пригадала цей рецепт і частую домашніх, коли треба приготувати щось нашвидкуруч.

Вам знадобиться:

  • 500 мл кефіру;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 2 ч.лож. цукру для тіста;
  • 750 г борошна;
  • 5 ст.лож. олії;
  • 100 г цукру для присипки равликів.
Солодкі равлики на кефірі

Кефір для равликів краще брати 2,5% жирності. Так вироби вийдуть смачнішими. Коли з екзотичними продуктами виникає напруження, не треба відмовлятися від чаювання. Можна підсмажити великі смачні равлики.

Останні новини:  Чому після соління сало виходить гумовим на смак

Солодкі равлики на кефірі

Кефір має бути трішки тепленьким. Перелийте його у мисочку. Всипте соду й перемішайте масу. Має розпочатися реакція, і молокопродукт запіниться й збільшиться в об’ємах.

Всипте сіль, цукор. Ще раз ретельно перемішайте. Борошно просійте й потроху додавайте у тісто, щоразу перемішуючи до однорідності. Спочатку перемішуйте вінчиком. В міру густіння переходьте на ложку.

Останні новини:  Тортик 1000 шарів з дуже смачним кремом
Солодкі равлики на кефірі

Потім починайте місити руками. Можливо, борошна знадобиться трішки менше. Тісто має залишатися м’яким і легенько липнути до рук. Відставте миску на 5 хвилин. Після чого розділіть ковбик на 4 частини й починайте формувати равлики.

Солодкі равлики на кефірі

Задля цього кожну четвертинку тіста розкачайте в круг. Змастіть олією та присипте цукром. Загорніть у щільний рулетик. Ретельно защипніть краї. Згорніть рулетик равликом, теж защипнувши краї.




Розкачайте виріб качалкою за діаметром вашої сковорідки. Смажте в достатній кількості олії з одного боку, а потім з іншого на середньому вогні до появи золотавої скоринки. Готові равлики викладайте на паперовий рушник. Вироби виходять ніжними й пухнастими.

Останні новини:  Ті самі ватрушки: просте тісто та смачна начинка



odnaminyta.com