У США заявили, що Рамштайн можуть перенести

Вчора,   22:04    165

У США заявили, що Рамштайн можуть перенести

Фото: AP Photo/Susan Walsh

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх

У Німеччині має відбутися зустріч Контактної групи з питань оборони України 12 жовтня, яка вперше відбудеться на рівні лідерів.

У Пентагоні розглядають можливість перенести зустріч у форматі Рамштайн, що має має відбутися у Німеччині у суботу, 12 жовтня, на інший день. Про це у вівторок, 8 жовтня, заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх, пише Голос Америки.

Останні новини:  Комітет Нобелівської премії обрав лауреатів у галузі фізики

Вона пояснила, що перенести зустріч головним чином можуть через Джо Байдена.

«Через ураган Мілтон президент Байден не може поїхати до Рамштайну для участі в контактній групі з питань оборони України. Ми все ще працюємо над тим, як це позначиться на розкладі міністра», — сказала вона.

Останні новини:  Ізраїль випустив по Лівану більше 100 ракет

Відповідаючи на запитання, чи планують перенести засідання групи з питань оборони України, об’єднавши її з засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня, у Пентагоні заявили, що поки не мають остаточного рішення.

«Ми лише зараз це з’ясовуємо. Тож коли з’являться оновлення, я обов’язково їх повідомлю. Як ви знаєте, президент лише сьогодні вранці скасував свою подорож. Тож ми працюємо з цими деталями. Повідомимо, коли знатимемо більше», — сказала речниця.

Останні новини:  “Могла б бути кращою за Монако”: Трамп поділився своїм баченням майбутнього Гази

Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував рішення Байдена відкласти свою поїздку. За його словами, він очікує на перенесення візиту.


korrespondent.net