Причини тривожності: як з ними боротися

03.09.2024   16:20    490

Іноді стрес може не залежати від того, що відбувається за межами вашого контролю. Ви самі здатні ставати причиною власного занепокоєння — якщо у вас є ці поширені звички.

Їжте невідповідну їжу

Фахівці клініки Майо відзначають, що у більшості людей існує підвищена чутливість до певних продуктів. Якщо не звертати на це увагу і продовжувати їсти те, що вам не підходить, — з високою ймовірністю, ви зіткнетеся з тривогою. Звертайте увагу на свій раціон і конкретні харчові добавки, щоб виявити подразники. Не важливо, як яскраво і привабливо виглядає ваш обід — якщо в ньому є той інгредієнт, який ваш організм приймає з труднощами, не потрібно змушувати себе їсти.

Останні новини:  Дизайнери назвали головні інтер’єрні тренди на найближчі роки

Зневоднення

Вкрай важливо стежити та за тим, щоб ви не доводили себе до зневоднення. Навіть легкий дефіцит вологи в організмі може впливати на настрій, так що обов’язково беріть з собою пляшку води на роботу, на прогулянку і тренування.

Регулярно перевіряєте сповіщення

Якщо ваша робота вимагає того, щоб ви були постійно онлайн і помічали повідомлення регулярно — це все може бути серйозним джерелом тривожності. У деяких ситуаціях ви можете навіть почати перевіряти вхідні в момент, коли нічого не висвітлюється і не вібрує, а це тільки підживлює занепокоєння. Спробуйте виділяти окремі слоти в своєму графіку, наприклад, кожні 15 хвилин або кожну годину — залежно від характеру роботи. В інший час стежте за бажаннями поглянути на телефон і не піддавайтеся їм.

Останні новини:  Практичні поради від відомого телеведучого про подорожі з домашніми улюбленцями без хлопіт

Багато спілкуєтеся в соцмережах

Прокручуєте стрічку в Інстаграм і Твіттері кожну вільну секунду — ризикуєте посилити своє занепокоєння. Перевірте в налаштуваннях свого телефону, як багато часу ви проводите в додатках. Може, вам краще шукати час для того, щоб зустрітися зі своїми друзями особисто, ніж годинами розглядати їх нові пости в Інстаграм?

Погоджуєтеся на все

Якщо ви погоджуєтеся на всі зустрічі, завдання і поїздки, відчуваючи, що не можеш відмовитися — це теж викликає високий рівень тривоги. Обміркуйте, на що вам дійсно вистачає ресурсів — як сил, так і часу. Що принесе вам ця справа? Чи маєте можливість відмовитися від цього завдання, делегувавши його комусь іншому?




Нерегулярно спите

Останні новини:  Вплив правильного зберігання на довговічність різних типів взуття

Те, що ви почнете підтримувати один і той же режим сну, вже може значно зменшити ваше занепокоєння. Сон — ключовий інструмент для подолання стресу, так що якщо ви не йдете в ліжко, намагаючись виконати ще декілька пунктів зі свого списку to-do, то тільки підвищуєте ймовірність того, що завтра будете панікувати сильніше.