Sharp показав свій перший електрокар

Сьогодні,   18:00    248

Ще один виробник електроніки збирається вступити у висококонкурентний сегмент електромобілів. Про такий намір заявила японська компанія Sharp, представивши прототип на виставці своїх новинок у Токіо, – мінівен LDK+ довжиною близько п’яти метрів. У нього мінімалістично оформлений екстер’єр, а внутрішнє оздоблення вибудувано навколо традиційного продукту Sharp – телевізора.

LDK+ побудований на платформі MIH тайванської Foxconn – материнської компанії Sharp. Вона була створена для автомобілів марки Foxtron, включно з кросовером Model C, який продається на Тайвані.

Останні новини:  Експерти назвали 10 популярних машин, які не проїдуть без ремонту навіть 160 000 км

На даху вена встановлено сонячні батареї, а додатковий акумулятор може забезпечувати електроенергією зовнішні прилади і навіть будинки.

Sharp
Sharp
Sharp
Sharp
Sharp
Sharp

Всередині – 65-дюймовий дисплей-телевізор, столики і пересувний диван. Оздобленням керує штучний інтелект, який отримує від електроніки дані та регулює кліматичну установку і яскравість екрана. Вікна оснащені шторами. Керма і педалей у прототипу немає. Втім, не було заявлено і про автопілот: ймовірно, роботу над технічною частиною в Sharp вирішили відкласти на потім.




Вищезгаданий Model C, з яким LDK+ ділить платформу, приводить у рух установка потужністю 234 кінські сили (339 Нм крутного моменту). Заявлений запас ходу перевищує 500 кілометрів за циклом NEDC.

Останні новини:  Volkswagen анонсував дебют у США кількох новинок у 2024 році

За словами представників Sharp, мета компанії – почати продавати електрокари до 2030 року. І навіть цей термін поки що приблизний. Почати компанія планує з рідної Японії, а потім, можливо, виведе “первістка” на зарубіжні ринки.

Ще одним японським техногігантом, який спробує сили на ринку електрокарів, стане Sony. У 2022 році вона спільно з Honda випустить седан Afeela, за яким підуть ще два “батарейні” автомобілі. Тим часом китайська Xiaomi вже активно продає свій електрокар SU7. Незважаючи на ажіотаж, поки що вона втрачає на ньому гроші – близько 9,2 тисячі доларів на кожному екземплярі.

Останні новини:  Kia виходить на ринок електричних фургонів


nnews.com.ua