З цими перевіреними роками порадами з легкістю відбілюю пластик на холодильнику

14.08.2024   00:20    88
Пластикові деталі всередині холодильника часто піддаються впливу різноманітних продуктів та рідин, через що з часом вони можуть змінити свій первісний білий вигляд.

Сучасне життя неможливо уявити без використання побутової техніки, особливо холодильника. У цьому електроприладі необхідно ретельно підтримувати чистоту, оскільки він постійно контактує з продуктами харчування. Однак навіть при старанному догляді з часом можуть виникнути небажані проблеми.

Однією з найпоширеніших є поява жовтих плям на білому пластику холодильника. Вирішити цю проблему можна як із застосуванням спеціальних хімічних засобів, так і за допомогою народних методів. Розповідаємо, як можна швидко та ефективно очистити пластик у холодильнику, використовуючи доступні побутові засоби.

Останні новини:  5 речей, які жінки повинні перестати робити у відносинах

Оцет

Використання 70-80% оцтової есенції, як відзначають експерти, може бути ефективним засобом для відбілювання пластику холодильника. Крім того, лимонна кислота може служити альтернативою оцту. Для цього способу потрібно змочити ганчірку та протерти нею забруднені ділянки.

Сода

Для цього методу слід розчинити 1 столову ложку соди та 1 столову ложку прального порошку. Потім змочити ганчірку в отриманому розчині та протерти нею забруднену поверхню. В кінці слід промити водою та просушити.

Останні новини:  Головні секрети догляду за волоссям восени

Господарське мило

Господарське мило може бути ефективним у боротьбі з жовтизною на пластику лише тоді, коли її причина – жирний наліт. Для цього способу необхідно натерти мило на терці, а отриману стружку розчинити у воді. Після цього слід змочити губку та обробити нею поверхню холодильника. Далі рекомендується залишити засіб приблизно на 60 хвилин, потім змити мильний розчин за допомогою води, а в кінці протерти насухо холодильник.

Останні новини:  Як впоратися зі страхами перед старістю

Нашатирний спирт та зубна паста

Для приготування цього засобу спочатку в зубну пасту потрібно додати кілька крапель спирту та нанести отриману суміш на губку, а потім обробити нею пожовклу поверхню. Далі радять залишити засіб приблизно на півгодини, промити залишки пасти та протерти оброблені місця насухо. Після цього холодильник слід залишити відкритим на всю ніч.