Варю курячий суп “Рижик”

25.08.2024   18:00    545

Сьогодні я ділюся з вами рецептом з мого дитинства. Мама часто готувала такий суп і називала його “Рижик”. Раніше я не розуміла чому, а зараз впевнено можу сказати, що назва підходить йому ідеально. У мами є один секрет, завдяки якому вермішель не набухає і суп виглядає і наступного дня так, ніби його тільки зварили.

Інгредієнти:

  • курячі стегна – 2 шт.
  • картопля – 2 шт. великі (400 г)
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • вермішель дрібна – 70 г
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • запашний перець – 6-8 шт.
  • сушена зелень – 2 ч.л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • вода – 2 літри

Приготування:

Почнемо приготування з бульйону. У помірно киплячу воду додаємо 1 ч. л. солі, відправляємо сюди 1 цибулину, 1 моркву, лавровий лист та запашний перець, а також курку. У мене сьогодні стегна, можна взяти гомілку або суповий набір.

Останні новини:  Медовик за 30 хвилин

Коли вода закипить, обов’язково знімаємо пінку. Її буде небагато, тому що м’ясо ми закладали в киплячу воду. Тепер накриваємо каструлю кришкою та варимо бульйон на помірному вогні 20 хвилин.

А поки що обсмажимо локшину. Сьогодні маю вермішель «Павутинки». Можна брати будь-яку дрібну локшину – літери, зірочки, дрібні мушлі. Вермішель обсмажуємо на сухій сковороді, постійно помішуючи до золотистого кольору. Потім відразу ж пересипаємо її у тарілку, щоб вона не лежала на гарячій поверхні та не згоріла.

А ось і мамин секрет – завдяки тому, що вермішель обсмажується, суп набуває зовсім іншого смаку і красивого жовтого кольору, а ще суп може довго стояти в холодильнику, вермішель не набухає і суп виглядає наступного дня так, ніби його тільки зварили. А ще для супу потрібна картопля. Я її нарізаю маленькими кубиками, щоби швидше зварилася.

Останні новини:  Макарони не злипнуться навіть на другий день




Минуло 20 хвилин. Виймаємо з бульйону цибулину і викидаємо її, а моркву та м’ясо поки що дістаємо в тарілку. Також з бульйону дістаємо лавровий лист та перець, і теж викидаємо.

У киплячий бульйон відправляємо картоплю, пробуємо до смаку і підсолюємо. Доводимо картоплю до кипіння та варимо її 10 хвилин. Знімаємо пінку, що утворилася, але поки її не так багато.

Останні новини:  Як зробити деруни дієтичнішими і кориснішими

Тим часом нарізаємо моркву, яка варилася у бульйоні. Вона майже готова, тільки серединка залишилася твердою. З курки знімаємо шкіру та відокремлюємо м’ясо від кісток. Великі шматочки нарізаємо на дрібніші.

Пройшло 10 хвилин, знімаємо ще раз пінку і відправляємо до картоплі моркву та нарізане м’ясо, перемішуємо. Також на даному етапі в суп кладемо спеції. Я додаю сушену зелень, яку роблю сама.

Проварюємо овочі та м’ясо протягом 4-5 хвилин. Потім пробуємо картоплю, якщо вона практично готова, висипаємо в суп обсмажену вермішель, за бажанням додаємо чорний мелений перець, перемішуємо суп і варимо ще 5 хвилин.

Він виходить дуже ароматним, з насиченим смаком, але водночас не здається важким, бульйон легкий, прозорий і суп, як ви могли помітити, без засмажки.


zhenskiy.kyiv.ua