Куряча грудинка у сметані

13.09.2024   11:31    622

Якщо запекти курячу грудинку у сметані та подати до столу з запеченими овочами чи будь-яким іншим гарніром, вийде справжня вечеря «пальчики оближеш». Страва готується дуже просто.

Вам знадобиться:

  • 1 куряча грудка;
  • 150 г сметани;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 дрібка чорного перцю;
  • 0,1 ч.лож. солі.
Куряча грудка в сметанному соусі

Щоб запекти курячу грудку у сметані, для початку вимийте м’ясо у проточній воді та обсушіть паперовим рушником. Сметану перекладіть у мисочку. Посоліть, поперчіть, додайте обчищений та пропущений крізь прес зубчик часнику.

Останні новини:  Цей теплий салат із печених баклажанів точно стане вашим фаворитом

Куряча грудка в сметанному соусі

За бажанням, можете всипати будь-які інші улюблені спеції, але зовсім трішки. Усе ретельно перемішайте. Курячу грудку занурте в сметанний соус й обмастіть зусібіч. Перекладіть до форми для запікання.

Відправте спочатку у холодильник. Витримайте 2-3 години. Тим часом натріть твердий сир на тертушці. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. Поставте форму з курятиною запікатися на 30 хвилин, накривши фольгою.

Останні новини:  Понеділок розпочався із приготування домашніх страв
Куряча грудка в сметанному соусі

Дістаньте форму, відкладіть фольгу. Шматочок курки полийте юшкою, яка утворилася у формі. Присипте натертим сиром. Знову поверніть до духовки на 15 хвилин. За цей час сир має розплавитися, й утвориться апетитна скоринка.

Куряча грудка в сметанному соусі

До столу запечену курячу груду в сметані з сиром подавайте з овочами чи будь-яким іншим гарніром. Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню. Духовки у всіх гріють по-різному, тож, можливо, доведеться або додати кілька хвилин до вказаних у рецепті, або навпаки зменшити. Дивіться по ситуації.




Обов’язково застосовуйте фольгу під час запікання. Вона не дасть пару виходити з м’яса, й курочка вийде особливо соковитою. До того ж у такому вигляді страва пропечеться значно швидше.

Останні новини:  Жоден торт не зрівняється з цим пирогом


odnaminyta.com






1111529