Завжди вдале полуничне варення лише за 15 хвилин

13.09.2024   09:32    363

Скільки смачних десертів і випічки можна приготувати з цією ягодою! Сьогодні пропоную зробити варення. Воно виходить прозорим, ягоди полуниці залишаються цілісними і зберігається яскравий і насичений колір. Я впевнена, що така заготівля потішить усю родину!

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • вода – 2 ст. л.
  • лимонна кислота – 1/3 ч. л.

Приготування:

Для варення я беру полуницю різного розміру.

У велику каструлю або сковороду наливаю невелику кількість води, щоб не підгоріла полуниця. Далі пересипаю усю полуницю і проварюю її 5-8 хвилин. Періодично ягоду помішую. За цей час трохи випарується волога, полуниця стане м’якшою і виділить достатню кількість соку.

Останні новини:  Два секретні інгредієнти для соковитої курячої грудки в духовці

Додаю лимонну кислоту. Вона кладеться за бажанням, але я додаю її завжди – і смак виходить більш збалансованим, і колір у варення в підсумку виходить яскравий і насичений, і варення не зацукровується.

Лимонну кислоту добре розчиняю у варенні та всипаю цукор. Добре перемішую, доводжу до кипіння і варю ще 5 хвилин. За необхідності знімаю пінку, що утворилася.

Варення розливаю по стерилізованих банках. Я стерилізую в духовці. Банки шийкою вниз ставлю на решітку, кришки кладу поруч. Духовку заздалегідь не розігріваю, ставлю банки в холодну духовку, закриваю дверцята, вмикаю звичайний режим нагріву – верх-низ і виставляю температуру 150 градусів. Банки на півлітра і 700 гр. стерилізую рівно 10 хвилин. Після закінчення часу акуратно дістаю банки.

Останні новини:  Зробила шедевральний десерт з “цілісінької” груші

Розливаю варення по банках і добре закручую кришку. Залишаю остигати на столі за кімнатної температури. Після повного охолодження зберігаю в холодильнику.




Таким способом можна варити варення з різних ягід і фруктів. Воно неймовірно смачне!


news24.in.ua






1111529