Макарони не злипнуться навіть на другий день

12.09.2024   13:00    665

Багато господинь часто стикаються з проблемою, коли макарони злипаються через якийсь час після приготування. Тільки не потрібно їх промивати під проточною водою, щоб уникнути цієї неприємності. Замість цього, є кілька простих правил, яких варто дотримуватися.

Перше і найважливіше правило – правильно вибирати час варіння:

Завжди намагайтеся дотримуватися зазначених на упаковці інструкцій. Зазвичай це 8-10 хвилин, але для кожного виду може бути свій час приготування. На 100 грамів макаронів потрібно близько 1 літра води. Не переварюйте макарони, оскільки вони можуть стати м’якими і надалі злипнуться.

Останні новини:  Запікаю яловичину з ківі та сиром

Щоб правильно приготувати макарони, просто кладу їх у киплячу воду і додаю трохи солі. Під час варіння регулярно помішую макарони, щоб вони рівномірно проварилися і не злиплися.

Друге правило – додавання масла:

Додавання масла допомагає запобігти злипанню. Рекомендую використовувати комбінацію вершкового масла та олії. Це додасть макаронам приємного смаку та поліпшить їхню структуру.

Отже, після того, як макарони зварилися, зливаю воду. У мене була пачка макаронів із твердих сортів пшениці вагою 400 г, на цю кількість додаю 40 г вершкового масла і 2 ст. л. олії без запаху. Одразу перемішую.

Останні новини:  Зробила шедевральний десерт з “цілісінької” груші

Гарнір уже готовий і можна подавати на стіл, наприклад із котлетами. Але, якщо ви зварили, а подавати плануєте на наступний день, рекомендую остудити при кімнатній температурі, в процесі обов’язково перемішати 2-3 рази. Потім можна прибирати в холодильник.

Навіть на другий день макарони не злипнуться, вони легко перемішуються.  Підігріти можна на сухій сковорідці з антипригарним покриттям, масло вже не потрібне. Або ж приготувати з ними макарони по-флотськи, тут уже на ваш смак і бажання.





dailynews.kyiv.ua

Останні новини:  Чому котлети вийшли кислі: помилки господинь





1111529