Південна Корея заборонить заряджати “до повного” та паркувати електромобілі у підземних паркінгах: у чому причина

25.08.2024   21:31    1267


Влада Сеула настільки стурбована ризиком загоряння електромобілів, що готує нові правила, які заборонятимуть тим, у кого батарея заряджена понад 90%, паркуватись у підземних паркінгах.

 

Раніше цього місяця Mercedes-Benz EQE спалахнув, коли стояв у підземному гаражі житлового комплексу, спровокувавши пожежу, яка, за оцінками місцевих ЗМІ, пошкодила 880 транспортних засобів та залишила 1600 домогосподарств без світла та води на тиждень.

Останні новини:  Залишилося 18 днів: українським водіям загрожує новий штраф понад 3 000 гривень

На додаток до обмеження доступу до підземних паркінгів для електромобілів, які були заряджені більш ніж на 90%, нові правила встановлять ліміт заряду в 80% для швидких зарядок у столиці Південної Кореї. Існують також плани щодо дотримання цього обмеження зарядки на приватних зарядних пристроях. Korea JoongAng Daily каже, що правила можуть набути чинності вже до кінця вересня.

Останні новини:  Моделі Citroen CX виповнилося 50 років

За словами професора Юн Вон Суба, який очолює дослідницький центр акумуляторів під керівництвом Університету Сунгкюнкван і Samsung SDI, немає жодних доказів того, що повністю заряджені акумулятори становлять більший ризик займання.

За його словами, зі 139 пожеж електромобілів, зареєстрованих у Південній Кореї за останні три роки, лише 26 сталися під час зарядки автомобіля. Для порівняння, 68 пожеж виникли під час руху транспортного засобу, а ще 36 – під час паркування електромобіля.

Останні новини:  В Україні помітили рідкісний преміальний кросовер Cadillac



autogeek.com.ua