Компанія BMW почала використовувати робота-андроїда

13.08.2024   23:31    82

Інноваційного робота розробила фірма Figure, і в його завдання входить допомагати співробітникам підприємства на виробничих лініях. На першому етапі людиноподібна машина проходить тестування на майданчику в американському місті Спартанбург. За словами фахівців, робот здатний виконувати широкий спектр завдань, включно зі зварюванням, а також складанням і переміщенням автомобільних деталей.

На відміну від більшості роботів, розроблених для використання на автозаводах, Figure 2 має високий рівень рухливості та адаптивності до зовнішніх умов. Завдяки машинному навчанню андроїд здатний безпечно взаємодіяти з людьми у виробничому середовищі. При цьому використання нейромережевих технологій дає змогу роботу навчатися в процесі виконання завдань.

Останні новини:  На честь легендарного Golf: електромобіль Volkswagen ID.3 GTX отримав лімітовану серію

BMW
BMW
BMW
BMW
BMW

Наразі BMW завершив перші тести андроїда на підприємстві. Після доопрацювання компанія планує використовувати подібних роботів для підвищення ефективності та якості виробничих процесів. Крім того, роботизовані гуманоїди дадуть змогу баварському бренду прискорити роботизацію автомобільної промисловості.

У грудні минулого року компанія Tesla представила нове покоління робота Optimus. За словами розробників, андроїд став спритнішим, а також навчився поводитися з крихкими предметами.





nnews.com.ua

Останні новини:  В Україні стартують продажі Citroen Ami