У поліції попередили про маневр на дорозі, за який водіїв позбавляють прав на рік

10.09.2024   23:00    215

Вважається, що позбутися прав в Україні можна за зовсім вже кричуще порушення ПДР, на кшталт їзди в нетверезому стані або серйозну ДТП. Але в деяких ситуаціях стати вимушеним пішоходом можна всього за один заборонений маневр на дорозі, пише «Твоя машина».

Патрульна поліція Києва показала відео, як водій Mitsubishi, нехтуючи вимогами ПДР, здійснює розворот на пішохідному переході. Його одразу ж зупинили і притягнули до адміністративної відповідальності. У відомстві нагадали, що такий маневр є одним із найнебезпечніших, тому має виконуватися в суворій відповідності до Правил.

Останні новини:  Зовнішність абсолютно нового Volkswagen Teramont розкрили до прем’єри

Розворот не можна виконувати на залізничних переїздах, мостах, шляхопроводах, естакадах і під ними, тунелях, на автомагістралях, на пішохідних переходах і ближче 10 метрів від них, а також за видимості менше 100 метрів (п. 10.7 ПДР).

Відповідно до .2 ст.122 КУпАП, порушення цього правила тягне за собою штраф у розмірі 510 гривень. Якщо водій при цьому спровокував аварійну ситуацію, то сума штрафу може скласти вже 850 гривень або може бути замінена на позбавлення прав на строк від 6 місяців до року (ч.4 ст.122 КУпАП).


autotheme.info

Останні новини:  Експерт пояснив, чому авто з дизельними двигунами надійніше, ніж із бензиновими





1111529