Беру 1 рулон фольги, кладу туди картоплю і “правильну” начинку: на виході – неймовірна закуска до вечері

25.08.2024   19:36    598

Фарширована картопля в духовці готується доволі просто, а смакує неймовірно. Розповідаємо покроково, як приготувати таку апетитну вечерю для всієї родини.

Картопля – дуже популярний овоч і просто універсальний продукт, який готують різними способами. Сьогодні ми пропонуємо втілити на своїй кухні доволі простий, але дуже вдалий рецепт картоплі. Так ви зможете приємно здивувати своїх гостей смачною стравою. Розповідаємо, як правильно готувати фаршировану картоплю в духовці.

Останні новини:  Домашні чебуреки на особливому тісті

Фарширована картопля – рецепт

Для страви потрібно 4 картоплі, 2 болгарських перці, 2 цибулини, половина банки кукурудзи, 200 грамів сметани, сіль і перець на власний смак, 200 грамів твердого сиру, олія для змащування форми та петрушка.

Спершу вимийте картоплю, а потім відваріть її у підсоленій води протягом 15-20 хвилин. Злийте воду та дайте бульбам підсохнути. Вимийте перець і зелену цибулю, розріжте перець навпіл та очистьте його. Наріжте тонкими смужками.

Останні новини:  Давня українська намазка, смачніша за сиркову і рибну
Кулінари розповіли, як приготувати фаршировану картоплю для всієї родини на обід чи вечерю

Далі смужки наріжте дрібними кубиками, а цибулю – тонкими кільцями. Перекладіть перець і цибулю у миску з кукурудзою та сметаною. Приправте все спеціями та сіллю. Картоплю розріжте вздовж та дуже обережно дістаньте м’якоту ложкою, зробивши човники. Не пошкодьте шкірку.

Картопляну суміш потрібно додати до всіх інших інгредієнтів у мисці та дуже добре перемішайте столовою ложкою. Змастіть форму для запікання олією, а потім викладіть частинки картоплі у форму. Викладіть начинку у кожну картоплину.

Останні новини:  Такий соус на зиму я заготовляю щороку
Кулінари розповіли, як приготувати фаршировану картоплю для всієї родини на обід чи вечерю

Половинки картоплі посипте тертим сиром, а потім випікайте страви у духовці, розігрітій до 220 градусів близько 20 хвилин. За цей час сир має розплавитись і стати золотисто-коричневим. Готову картоплю подавайте зі свіжою зеленню.






noviydoctor.com