Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні - глава НАТО

19.07.2024   19:00    28

Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні - глава НАТО

Фото: Getty Images

Генсек НАТО Йенс Столтенберг

Фінансування США може скоротитися або навіть припинитися, якщо Дональд Трамп виграє у президентських виборах США в листопаді, вважають в ЄС.

Чим довше НАТО зобов’язується вести війну з російськими агресорами, тим швидше буде досягнуто рішення щодо її закінчення. Про це у четвер, 18 липня, заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в інтервʼю британській телерадіокомпанії BBC.

Останні новини:  Фінська АЕС переходить з російського палива на американське

Зокрема, на запитання, чи повинні союзники бути готовими до конфлікту в Україні, який триватиме більше десяти років, Столтенберг відповів — «Так».

«Але головний меседж полягає в тому, що чим сильніша буде підтримка України і чи будемо ми готові взяти на себе довготривалі зобов’язання, тим швидше закінчиться ця війна. Путін вважає, що він може перечекати нас. Тому війна триває», — додав Столтенберг

Останні новини:  Макрон зустрінеться з двома експрезидентами Франції, перш ніж назве ім'я нового прем'єра

Він також закликав європейських членів НАТО посилити свої зобов’язання на тлі побоювань, що фінансування США може скоротитися або навіть припинитися, якщо Дональд Трамп виграє президентські перегони у США в листопаді.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг оголосив про призначення Патріка Тернера старшим представником в Україні.


korrespondent.net