Такі курячі рулетики у ресторані навряд чи подадуть

03.09.2024   23:08    215

На вигляд курячі рулетики з курагою неначе з ресторану. Насправді ж готувати їх дуже просто. Тож не обов’язково чекати свята. Можна приготувати смачну й ситну вечерю навіть у будень.

Вам знадобиться:

  • 2 курячих філе;
  • 1 ч.лож. олії;
  • 1 ч.лож. паприки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.

Для начинки:

  • 150 г кураги;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 2 гілочки кропу.
Курячі рулетики з курагою

Рулетики з курятини з курагою запікатимемо в духовці. Філе обирайте величеньке. Кожен шматочок має потягнути на 250 грамів. Вимийте м’ясо та промокніть паперовим рушником. Видаліть плівочки та зайвий жир.

Останні новини:  Кладу на шинку трішки сиру й загортаю рулетиком

Кожне філе розріжте вздовж на дві частини. Відбийте кухонним молоточком з обох боків. Це зручно робити, якщо викласти шматочки м’яса на дерев’яній дошці й прикрити харчовою плівкою.

Курячі рулетики з курагою

Підготовлену курятину підсоліть, поперчіть та присипте паприкою. За бажанням, можете додати ще й сушений базилік та каррі. Або застосуйте спеції для курки в наборі. Якщо там уже присутня сіль, то не соліть м’ясо.

Останні новини:  Сирник з вишнями і маком

Для начинки вершкове масло наріжте невеликими шматочками. Курагу промийте, обсушіть. Залийте окропом та залиште на 5 хвилин. Після цього воду злийте, а плоди наріжте на невеликі шматочки.

Курячі рулетики з курагою

Зелень вимийте, просушіть та дрібненько наріжте ножем. З одного краю шматочка філе викладіть трішки кураги. Поряд – петрушку з кропом. Загорніть м’ясо рулетиком. Вершкове масло можете закладати в середину рулету. Тоді страва вийде набагато соковитішою.

Останні новини:  Дві невеликі хитрощі смачних домашніх пельменів
Курячі рулетики з курагою

Змастіть форму для випікання олією. Викладіть підготовлені рулетики. Вони мають лежати, міцно притискаючись один до одного. Розкладіть зверху ще по шматочку вершкового масла.




Духовку вмикайте, щойно почнете готувати продукти. Виставте температуру на 180 градусів. Поставте форму у розігріту духову шафу. Випікайте орієнтовно 45 хвилин. Час від часу змащуйте рулетики соком із дна форми.


odnaminyta.com






1111529